Dünya ‘Ferrari zorba bir çapkındı’

‘Ferrari zorba bir çapkındı’

25.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başrolünde ABD’li aktör Adam Driver’ın yer aldığı, lüks spor otomobil şirketi Ferrari’nin İtalyan kurucusu Enzo Ferrari’nin hayatının anlatıldığı “Ferrari” filmi vizyona girdi.

‘Ferrari zorba bir çapkındı’

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Gazeteci Brock Yates’in 1991’de yazdığı biyografi kitabı da filmle birlikte yeniden yayımlanırken, 1988’de ölen Enzo Ferrari’nin otomobillere ve cinselliğe takıntılı olduğu belirtildi. Kitaba göre, Ferrari’nin eşi Laura’nın yanı sıra birçok sevgilisi vardı. Nitekim, sevgilisi Lina Lardi’den doğan oğlu Piero Ferrari daha sonra şirketin yönetimine geçti.

Haberin Devamı

‘Kaba ve duyarsızdı’

Ünlü patron o kadar sınır tanımıyordu ki Ferrari için yarışırken ölen sürücü Luigi Musso’nun eşi, aktris Fiamma Bresch’yle bile ilişki yaşamıştı. Kitaba göre, Ferrari, konukların önünde gaz çıkaracak kadar kaba, ölen sürücülerini düşünmeyecek kadar da zorbaydı. Hatta Ferrari, kendisinden nefret ettiği için nehirde intihara kalkışan eşi için çalışanlarına “Bir daha atlarsa orada bırakın” bile demişti.

Sürücülerin ölümünü umursamadı

Ferrari’nin 6 sürücüsü 1955 - 1965 yılları arasında yarışlarda öldü. Ferrari sürücülerinden Amerikalı Phil Hill, daha sonra patronu için “Aslında otomobilleri bizden daha çok önemsiyor” demişti. 1961’de Formula 1’in “en karanlık günü” yaşandı. İtalya Grand Prix’sinde Alman sürücü Wolfgang von Trips, çitlere çarparak 15 seyirciyle birlikte öldü. Yazar Yates, Enzo Ferrari’nin Von Trips’in ölümünü de “çok az önemsediğini” yazdı.

Haberin Devamı

‘Ferrari zorba bir çapkındı’