Dünya ‘FETÖ, bulunduğu ülkelerin altına konulmuş dinamittir’

‘FETÖ, bulunduğu ülkelerin altına konulmuş dinamittir’

22.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Makedonya temasları kapsamında hala bu ülkede faaliyet gösteren FETÖ yapılanmasına dair, “Hangi ülkede faaliyet gösteriyorsa o ülkenin altına konulmuş dinamittir. Dinamit patlamadan uyarmak insanlık görevimiz. Patladığında ortada koruyacak ülkeleriniz kalmayabilir” dedi.

‘FETÖ, bulunduğu ülkelerin  altına konulmuş dinamittir’

Çavuşoğlu, Makedonya’da 1944’ten bu yana kutlanan 21 Aralık Türk Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde temaslarda bulundu. Çavuşoğlu, Gostivar’da Balkanların en büyük Türk okulu olan “Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu”nun yenilenmesi nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Çavuşoğlu, Makedonya Cumhurbaşkanı Georgi İvanov, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile de görüştü.
Hangi coğrafyada olunursa olunsun işgal girişimlerinin ardı arkasının kesilmediğini söyleyen Çavuşoğlu, “Bakın bizler 2016 yılında Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi ile bunun en somut, en acı örneklerinden birini yaşadık. FETÖ’cü hainler Türkiye’ye rota çizmeye, işgal etmeye kalkıştı. Bu kalkışma hamdolsun milletin zaferi ile neticelendi” dedi. FETÖ’nün sadece Türkiye’ye kast eden bir örgüt olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, “Dünya genelinde ülkelerin dizaynı için kullanıma sokuldu. Bugün ele başlarının bulunduğu ABD olmak üzere, Avrupa’da, hangi ülkede olursa faaliyet gösteriyorsa o ülkenin altına konulmuş dinamittir. Dinamit patlamadan uyarmak insanlık görevimiz. Patladığında ortada koruyacak ülkeleriniz kalmayabilir. Bunu neye dayanarak söylüyorum, bu bir istihbarat yapılanması üzerine oturtulmuş bir terör örgütüdür” diye konuştu.
‘Dosyalar incelensin’
FETÖ’nün gizli şekilde farklı kılıflara bürünmüş olarak varlığını sürdürdüğünü kaydeden Çavuşoğlu, “Eğitim kılıfı gibi masum bir kisve altında tüm terör faaliyeti gizlenmektedir. Türkiye’de görülmekte olan davaların dosyaları, binlerce klasör deliller tüm ülkeler tarafından iyice değerlendirilmelidir. Hiç bir şey yapılmıyorsa bu yapılmalıdır. Yoksa maalesef örgüt ülkenin komutasını devraldığında çok geç olabilir” dedi.

Atatürk ismini Erdoğan önerdi

Balkanların en büyük Türkçe eğitim veren okulu olan bin 100 öğrencili ve adı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2007’deki ziyaretinde Mustafa Kemal Atatürk olarak değiştirilen İlköğretim Okulu, Türkçe’nin yanı sıra Makedonya’nın resmi dilleri olan Arnavutça ve Makedonca da olmak üzere iki dilde daha eğitim veriyor. TİKA ile Türk Belediyeler Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen yenileme çalışmaları kapsamında binalar genişletildi, yeni bina yapıldı. Ayrıca gerekli olan okul mobilyaları ve teknik donanım da TİKA tarafından sağlandı.

Haberin Devamı