Dünya Finlandiya Türkçe teşekkür etti

Finlandiya Türkçe teşekkür etti

01.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Finlandiya’nın NATO’ya katılımına ilişkin protokolün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilirken, Finlandiya Dışişleri, sosyal medyadan Türkçe teşekkür mesajı paylaştı.

Finlandiya Türkçe teşekkür etti

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen uluslararası sözleşmeye ilişkin teklifle, üyeliğinin Avrupa-Atlantik güvenliğine katkı sağlayacağı belirtilen Finlandiya’nın Kuzey Atlantik Antlaşması’na katılımına ilişkin antlaşmaya taraf her bir ülkenin imzaladığı protokolün onaylanmasının uygun bulunması amaçlanıyor. Kararın ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Finlandiya Dışişleri Bakanlığı, “Teşekkürler! Finlandiya’nın NATO’ya katılım protokolünü onaylama kararından dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne minnettarız” ifadeleri yer aldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da, dün Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Finlandiya Türkçe teşekkür etti

Öte yandan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin NATO üyeliğini onayladığı Finlandiya’nın önümüzdeki günlerde resmen İttifak’a katılacağını ifade etti.

Stoltenberg, yaptığı açıklamada, TBMM’nin kararını memnuniyetle karşıladığını ifade ederken, Türkiye ile birlikte 30 NATO müttefikinin tamamının katılım protokolünü onayladığını belirtti, “Kendisini tebrik etmek için Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüştüm. Finlandiya önümüzdeki günlerde resmi olarak ittifakımıza katılacak” dedi. NATO üyeliğinin Finlandiya’nın güvenliğini artıracağını ve İttifak’ı güçlendireceğini yineleyen Stoltenberg, “Finlandiya’nın oldukça yeterli bir ordusu, güçlü demokratik kurumları var. Bu nedenle Finlandiya ittifakımıza çok şey katacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tüm NATO müttefiklerinin geçen yıl Finlandiya ve İsveç’i İttifak’a katılmaya davet ederek tarihi bir karar aldığını belirten Stoltenberg, “NATO tarihindeki en hızlı onay sürecini yaşadık... İsveç’i de en kısa zamanda NATO ailesinin üyesi olarak karşılamayı sabırsızlıkla bekliyorum” diye konuştu.