Dünya First lady zirvesi çok daha neşeli

First lady zirvesi çok daha neşeli

28.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Almanya’daki G7 Zirvesi’nde liderler dev sorunları tartışarak “soğuk terler dökerken” eşleri göl gezisinin keyfini çıkardı. Masada gerginlik, göl gezisindeyse tebessüm vardı.

First lady zirvesi çok daha neşeli

DIŞ HABERLER - Almanya’nın Bavyera eyaletinde düzenlenen ve en güçlü ekonomilere sahip 7 ülkenin liderlerine ev sahipliği yapan G7 Liderler Zirvesi’nde cumhurbaşkanı ve başbakanlar dünya sorunlarını görüşürken, eşleri Ferchensee Gölü’nün keyfini çıkardı. Bugün sona eren 3 günlük zirveye ev sahipliği yapan Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un eşi Britta Ernst’in planladığı söz konusu göl gezisinde, Britta Ernst’in yerine İngiliz First Lady Carrie Johnson ve Fransız First Lady Brigitte Macron’un ön plana çıkması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Şıklık yarışı

Britta Ernst, Carrie Johnson ve Brigitte Macron’a Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel’in partneri Amelie Derbaudrenghien, Alman eski profesyonel kayakçı Christian Neureuther ile eski kros kayakçısı Miriam Neureuther da eşlik etti. Zirvede şıklık yarışına giren first lady’ler yürüyüş sırasında spor kıyafetler tercih ederken, Brigitte Macron’un gömlek ve pantolon giyerek stilinden ödün vermemesi dikkat çekti.