Dünya Florida'da 3 kişiyi öldüren saldırganın kimliği tespit edildi

Florida'da 3 kişiyi öldüren saldırganın kimliği tespit edildi

28.08.2023 - 09:16 | Son Güncellenme:

Yerel kolluk kuvvetleri dün Florida eyaletinin Jacksonville kentinde ucuzluk ürünleri satan bir mağazada biri kadın üç siyahı vurup öldüren silahlı beyaz kişinin Ryan Christopher Palmmeter olduğunu açıkladı.

Floridada 3 kişiyi öldüren saldırganın kimliği tespit edildi

21 yaşındaki Ryan Christopher Palmmeter olay yerinde kendini vurarak yaşamını yitirmişti.
 Şerif T.K. Waters düzenlediği basın toplantısında, Palmmeter’ın siyahlara olan nefretini gösteren "birkaç manifesto" yazdığını söyleyerek silahlı saldırının ırkçı motivasyonla gerçekleştiğini açıkladı. Saldırganın tek başına hareket ettiği düşünülüyor.

Saldırıda kullanılan silahların Glock marka tabanca ve toplu saldırılarda sıklıkla kullanılan, üzerinde gamalı haç bulunan "AR-15" hafif, yarı otomatik bir tüfek olduğu kaydedildi. Jacksonville FBI ofisinden sorumlu özel ajan Sherri Onks, federal yetkililerin kamu soruşturması başlattığını ve olayı nefret suçu olarak takip edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

'TOPLUMU TEHDİT ETME AMACI TAŞIYOR'

Onks, "Nefret suçları her zaman FBI için en önemli önceliklerden biri olmaya devam edecek, çünkü bunlar sadece bir kurbana yönelik saldırılar değil, aynı zamanda tüm toplumu tehdit etme ve korkutma amacı taşıyor" dedi. Olayla ilgili Başkan Joe Biden ve Adalet Bakanı Merrick Garland’a bilgi verildiği belirtildi. Silahlı Şiddet Arşivi'ne göre ABD'de 2023'te şu ana kadar 469'dan fazla toplu silahlı saldırı olayı yaşandı. Kar amacı gütmeyen kuruluş, toplu silahlı saldırıyı, tetikçi hariç dört veya daha fazla kişinin yaralandığı veya öldürüldüğü herhangi bir olay olarak tanımlıyor.

Jacksonville'de dün yaşanan olay, geçen yıl Buffalo'da beyaz ırkın üstünlüğünü savunan bir kişinin 10 siyahı öldürdüğü silahlı saldırıyla benzerlik taşıyor. Saldırı, başka bir silahlı kişinin Jacksonville'deki bir video oyunu turnuvası sırasında ateş açıp iki kişiyi öldürmesinden ve ardından kendini vurmasından beş yıl sonra meydana geldi.

Haberin Devamı

Florida Valisi Ron DeSantis saldırıyı kınadı ve "Tetikçi, korkakların çıkış yolunu seçti" dedi. Saldırının ırkçı motivasyonla yapıldığının altını çizen DeSantis, saldırganı "pislik" olarak tanımladı ve "İnsanları ırklarına göre hedef alıyordu. Bu kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Yazarlar