Dünya Fransa’ya AB uyarısı: Stratejik hata olur

Fransa’ya AB uyarısı: Stratejik hata olur

24.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya’daki G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın ardından Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ve Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne ile de görüştü.

Fransa’ya AB uyarısı: Stratejik hata olur

AYDIN HASAN / Ankara - Diplomatik kaynaklar, Fidan-Lavrov görüşmesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye yapması planlanan ziyaret ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Fidan mevkidaşına, Ukrayna savaşında tüm tarafların katılımıyla diplomatik bir çözüm bulunmasını umduğunu, Türkiye’nin bölgesel istikrar ve refahın korunmasına yönelik tüm girişimleri desteklediğini söyledi. 

Haberin Devamı

Bu arada Fidan’ın, Fransız mevkidaşı Stephane Sejourne ile görüşmesinde ise üst düzey ziyaret takvimi, bölgesel konular, Gazze’deki durum, Ukrayna ve Türkiye - AB ilişkileri ele alındı.

Fidan, “Türkiye’nin AB üyelik sürecinin diğer aday ülkelerden ayrı tutulması stratejik hata olur” dedi. Gazze, Fidan’ın Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Al Suud ile görüşmesinde de gündemdeydi. Bakan Fidan, Antalya Diplomasi Forumu’nda düzenlenecek Gazze Paneli’nin önemli bir fırsat oluşturacağını iletti.

Fidan, Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor ile de, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramphosa’nın yıl içinde Türkiye’ye gerçekleştirmesi öngörülen resmi ziyaretin hazırlıklar ele alındı.