Dünya Fransa'yı karıştıran 10 saniye! Polis 17 yaşındaki çocuğu öldürdü

Fransa'yı karıştıran 10 saniye! Polis 17 yaşındaki çocuğu öldürdü

29.06.2023 - 10:50 | Son Güncellenme:

Fransa'da bir polis 17 yaşındaki çocuğu aracının içindeyken öldürdü. Yaşanan gelişme sonrası ülkede binlerce kişi sokağa döküldü.

Fransayı karıştıran 10 saniye Polis 17 yaşındaki çocuğu öldürdü

Fransa’nın başkenti Paris’te 17 yaşındaki bir gencin trafik polisinin dur ihtarına uymamasının ardından öldürülmesi sonrası sokaklar karıştı. Paris'te polisle göstericiler arasında çatışmalar çıktı, en az 150 kişi gözaltına alındı. Gösteriler başka kentlere de yayıldı. En yoğun çatışmaların görüldüğü yer, adı Nahel M. olarak açıklanan gencin öldürüldüğü, Paris'in batısındaki banliyölerden Nanterre oldu.

Haberin Devamı

Göstericiler Nanterre'de polise molotofkokteyli attı, bir elektrik tesisini yaktı. Le Monde gazetesi, polisin Nanterre'den kısmen çekilmek zorunda kaldığını bildirdi. Sosyal medyada yayılan videolarda araçların yakıldığı, dükkanların yağmalandığı görülüyor.

Fransayı karıştıran 10 saniye Polis 17 yaşındaki çocuğu öldürdü

'SENİ SEVİYORUM ANNE'

Fransa'nın kuzeyindeki Lille kentinde de göstericiler polisle çatıştı. Şehrin banliyölerinden Mons-en-Barœul'de Belediye Meclisi binası tahrip edildi. Ülkenin batısındaki Rennes şehrinde ise ellerindeki meşalelerle Nahel M için anma töreni düzenleyen 300 kadar kişi polis tarafından zorla uzaklaştırıldı.

Nahel M'nin annesi Mounia, sosyal medyaya yayımladığı videoda, "Oğlum daha çocuktu. Annesine ihtiyacı vardı. Sabah beni öpmüş ve 'Seni seviyorum Anne' diyerek yola çıkmıştı" dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

'Bir saat sonra bana, birinin oğlumu vurduğunu söylediler. Ben şimdi ne yapmalıyım? O benim hayatımdı, her şeyimdi'

Fransayı karıştıran 10 saniye Polis 17 yaşındaki çocuğu öldürdü

GÖĞSÜNDEN VURULDU

Sosyal medyada yayımlanan bir videoda bir polis memuru, bir aracın sürücüsüne silah doğrulturken görülüyor. Bir silah sesi duyulmasından sonra da araç çarparak duruyor. Göğsünden vurulan Nahel M, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Onu vurmakla suçlanan polis memuru, cinayet suçlamasıyla gözaltına alındı.

Nahel M'nin ölümüyle ilgili olarak iki ayrı soruşturma açıldı. Bir soruşturmada kamu görevlisinin cinayet işlemesi, diğerinde de sürücünün aracını durdurmaması ve bir polis memurunu öldürme girişiminde bulunduğu iddiası incelenecek.

Bir komşusu, Nahel M'nin ailesinin Cezayir asıllı olduğunu söyledi. Nahel M, Fransa'da bu yıl trafik polisinin dur ihtarına uymamasının ardından öldürülen ikinci kişi oldu. Fransa'da geçen yıl bu şekilde 13 kişi öldürülmüştü ve bu sayı bir rekordu.

Fransayı karıştıran 10 saniye Polis 17 yaşındaki çocuğu öldürdü

MACRON'DAN AÇIKLAMA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Hiçbir şey bir gencin ölümünü meşru kılmaz' dedi. Adaletin tesisi için sükunet gerektiğini belirten Macron, 'Genç Nahel'in ailesine, onlarla dayanışma içinde olduğumuzu söylemek ve milletimizin sevgisini iletmek istiyorum. Öldürülen bir gencimiz var. Bu açıklanamaz, affedilemez. Olay hızla yargıya intikal etti. Umarım adalet en kısa sürede yerini bulacak' diye konuştu.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Paris Emniyet Müdürü Laurent Nunes ise polisin yaptıklarının 'soru işaretleri yarattığını' kabul etti. Ancak Nunes polis memurunun da kendisini tehdit altında hissetmiş olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Öte yandan Macron, dün gece yaşanan olayların ardından bazı bakanlarını kriz toplantısı yapmak için Elysee Sarayı'na çağırdı.

Fransayı karıştıran 10 saniye Polis 17 yaşındaki çocuğu öldürdü