Dünya G-7 zirvesi için elbise kiraladı

G-7 zirvesi için elbise kiraladı

13.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin Cornwall kentinde yapılan, dünyanın en gelişmiş 7 ekonomisine sahip ülkelerin liderlerinin buluştuğu G7 zirvesinde first leydiler de şıklıklarıyla dikkati çekti.

G-7 zirvesi için elbise kiraladı

Pelin Aykın Bugün sona erecek üç günlük zirvedeki etkinliklerde first leydilerin pembe, kırmızı gibi canlı renkleri tercih ettiği görüldü. Zirvenin “moda” bölümünde en fazla konuşulan konu ise çevreci olduğu bilinen İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın (56) eşi Carrie Johnson idi. 33 yaşındaki Carrie Johnson’ın zirvedeki etkinliklerde giydiği elbiseleri, kıyafet kiralama şirketleri My Wardrobe HQ ve Hurr Collective’den kiraladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

G-7 zirvesi için elbise kiraladı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un eşi Brigitte Macron klasik Fransız şıklığını yansıttı.

Masrafsız, israfsız

Carrie Johnson’ın zirvenin başlangıcında sahilde giydiği pembe Roksanda marka elbisesini 1395 sterline kiraladığı belirtilirken, söz konusu kıyafeti kombinlediği L.K Bennett ayakkabılarının fiyatının ise 175 sterlin olduğu ifade edildi. Johnson önceki gün İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in de katıldığı resepsiyonda ise ‘The Vampire’s Wife’ markasının 1150 sterline satılan çiçekli elbisesini 805 sterline kiraladı. Öte yandan, aynı resepsiyona katılan İngiliz Prens William’ın eşi Düşes Kate, ‘Alexander McQueen’ tasarımı 3 bin sterlinlik beyaz ceket elbisesiyle zarif bir görünüm sergiledi. Resepsiyona katılan ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden da trençkotunun içine çiçekli elbise giyerek Kraliçe Elizabeth ve Düşes Camilla gibi İngiltere’nin popüler ‘çiçekli desen’ modasına uydu.

Haberin Devamı

G-7 zirvesi için elbise kiraladı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve gelini Camilla, geleneksel modayı izliyor.

Pembe sadece bir renk değil!

G-7 zirvesinde kraliyet üyelerinin bulunduğu resepsiyon öncesinde kadınların güçlendirilmesini tartışmak için Cornwall’daki bir okulda bir araya gelen ABD First Leydisi Jill Biden ile Düşes Kate’in kıyafetlerinde pembeyi tercih etmesi dikkat çekti. Biden, 2 bin sterlinlik beyaz Akris elbisesini L’Agence marka 440 sterlinlik pembe ceketiyle kombinledi. Düşes ise Alexander McQueen’den 1125 sterlinlik fuşya bir elbise tercih etti. Moda eleştirmenleri, pembe giymenin “nezaket ve anlayış” ifade ettiğini’ söyledi. Ayrıca kraliyet üyeleri son aylarda pek çok kez pembe kıyafet giydi. Moda eleştirmenleri kraliyet üyelerinin, Prens Harry ve Meghan Markle’ın aileye yönelttiği ırkçılık iddiasının ardından “sevimli görünmek ve nezaket göstermek” için pembeyi tercih ettiğini söyledi.

G-7 zirvesi için elbise kiraladı