Dünya ‘Game of Money’

‘Game of Money’

22.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Game of Thrones’ (Taht Oyunları) dizisinde rol alan oyuncular, elde ettikleri şöhret ve parayı yatırıma dönüştürerek kısa sürede büyük servete kavuştu. Oyunculardan Sean Bean 19.6 milyon sterlinle başı çekerken, Emilia Clarke 9.4 milyon sterlinle 5’inci, Kit Harington ise 8.7 milyonla 6’ncı oldu.

‘Game of Money’

ABD televizyon kanalı HBO’da yayımlanan ‘Game of Thrones’un (Taht Oyunları) ilk sezonunun üstünden 10 yıl geçmesi nedeniyle dizi sayesinde şöhrete ve paraya kavuşan oyuncuların servetleri açıklandı.

Diziden elde ettikleri ün ve paranın katkısıyla erken yatırım yapanların veya yapım şirketi kuranların, ‘en fazla kazanan Game Of Thrones oyuncuları’ listesinde ilk sıralarda yer aldığı belirtildi. Listenin başında, dizinin sadece ilk sezonunda ‘Ned Stark’ karakterini canlandıran Sean Bean’in 19.6 milyon sterlinlik servetiyle yer alması dikkat çekti. İkinci 11.6 milyon sterlinlik servetiyle Nikolaj Coster-Waldau oldu. Jaime Lannister’ı oynayan Coster-Waldau dizinin tüm sezonlarında yer aldı ve bölüm başına 1.1 milyon dolar kazandı.

Tyrion Lannister’ı canlandıran Peter Dinklage 10.9 milyon sterlin ile 3’üncü sırada yer aldı. Dizideki Khal Drogo karakteriyle ünlenen Jason Momoa 10.2 milyon sterlinlik servetiyle 4’üncü sırada boy gösterdi.

Karakteri Daenerys Targaryen ile özdeşleşen Emilia Clarke, 9,4 milyon sterlin ile 5’inci sırada yer buldu. Jon Snow rolüyle akıllara kazınan Kit Harington, 8.7 milyonluk servetiyle 6’ncı olurken, Cersei Lannister’ı oynayan Lena Heady 6.5 milyon sterlin ile 7’nci sırada yer aldı. Servetleri 5.8 milyon sterlin olan dizinin yıldızları Sophie Turner ile Alfie Allen ise 8’nci sırayı paylaştı. Dizinin Arya Stark’ı Maisie Williams 4.4 milyon sterlin ile 9’uncu, Brienne karakteriyle başarılı bir oyunculuk sergileyen Gwendoline Christie ise 3.8 milyon sterlinlik servetiyle listede 10’uncu oldu.