Dünya Gazze’de gıda krizi: Nüfusun dörtte biri kıtlığın eşiğinde

Gazze’de gıda krizi: Nüfusun dörtte biri kıtlığın eşiğinde

01.03.2024 - 16:06 | Son Güncellenme:

İsrail'in kuşatma altında tuttuğu ve gıda stoklarının tükendiği bölgede Gazze'de Filistinliler yiyecek olarak yabani bitkilere mecbur kalıyor.

Gazze’de gıda krizi: Nüfusun dörtte biri kıtlığın eşiğinde

İsrail’in yaklaşık beş aydır havadan, karadan ve denizden saldırılarını sürdürdüğü ve insani yardım girişini engellediği Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler, bombardımanların yanı sıra açlık kriziyle karşı karşıya kaldı. Gıda stoklarının tükendiği bölgede yabani bitkiler, yiyecek olarak satılmaya başlandı. Savaştan önce eczacılık okuyan ve Han Yunus şehrindeki yoğun saldırılar nedeniyle Deir El Balah’a gitmek zorunda kalan Ahmed Fayyad da geçimini sağlamak için yabani ot satmaya başladı. Fayyad, “Yabani ot satan insanlar sadece gelir elde etmek istiyor. Hiçbir gelir kaynağımız yok. İnsanlar da çocuklarını beslemek istiyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Gazze şehrinin Şucaiye Mahallesi'ndeki evini terk etmek zorunda kalan ve Deir El Balah’a gelen Abu Ali ise, yabani otun şu anda piyasadaki en ucuz şey olduğunu ve doğada kendi kendine yetişebildiği için yaygın olarak bulunabildiğini söyledi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'ne (FAO) göre Gazze Şeridi'ndeki nüfusun 4'te biri kıtlığın eşiğinde bulunuyor.