Dünya Gece vardiyasındaki ölüm meleği! Yedisini öldürdü, 10'unu öldürmeye çalıştı

Gece vardiyasındaki ölüm meleği! Yedisini öldürdü, 10'unu öldürmeye çalıştı

11.10.2022 - 13:55 | Son Güncellenme:

Üniversitede, yenidoğan ünitesinde en hasta bebeklerin bakımı konusunda aldığı eğitimle uzmanlaşan hemşire, hastanede çalışmaya başladıktan yalnızca 90 dakika sonra ilk kurbanını gözüne kestirmişti bile. Sonra korkunç ölümlerin ardı arkası kesilmedi ve cani hemşire yeni doğan bebeklerin canını almaya devam etti.

Gece vardiyasındaki ölüm meleği Yedisini öldürdü, 10unu öldürmeye çalıştı

4 Ocak 1990'da Hereford'da dünyaya gelen Lucy Letby, yenidoğan ünitesinde en hasta bebeklerin bakımı konusunda uzmanlık eğitimi almıştı. 32 yaşındaki hemşire, İngiltere'nin Chester kentinde bulunan, Countess of Chester Hospital'da görev yapıyordu. 2011’de mezun olduktan sonra eğitimini artırmak için Liverpool Kadın Hastanesinde çalışan Letby'nin gece vardiyasında çalıştığı süre boyunca, ölen veya ciddi şekilde hastalanan bebeklerin sayısında bir artış olmaya başladı. Hastanenin yenidoğan bebek bölümünde, diğer kurumlara göre "ciddi oranda yüksek bebek ölümlerinin" yaşanmasının ve sağlıklı bebeklerin hayatını kaybettiği sırada kayıtlı çalışanlar arasında hep Letby’nin olduğunun fark edilmesiyle soruşturma başlatıldı. Polis memurları şüphelinin Hereford’da bulunan 180 bin sterlinlik evinde arama yaptı. Ve ardından Lucy Letby, 2015 ve 2016 yılları arasında Countess of Chester Hastanesindeki 17 bebeğin ölümüyle ilgili araştırma kapsamında şüpheli olarak tutuklandı.

Haberin Devamı

İŞE BAŞLADIKTAN 90 DAKİKA SONRA İLK TEŞEBBÜS

Chester'da yedi bebeği öldürmekle ve 10 bebeği de öldürmeye teşebbüsle suçlanan 'kötü kalpli' hemşire Lucy Letby mahkeme karşısına çıktı. Beş erkek ve iki kız bebeği öldürmekle suçlanan Letby, iddiaları reddediyor.

Gece vardiyasındaki ölüm meleği Yedisini öldürdü, 10unu öldürmeye çalıştı

Letby’nin bir bebeği üç kere öldürmeye çalıştığı, bir başka bebeği ise hava enjekte ederek öldürdüğü öne sürüldü. Savcı Nick Johnson, 18 ay içinde bebek ölümlerindeki artışın hızlanması üzerine hastanenin danışmanlarının endişenlendiğini dile getirdi. Letby, hastanede göreve başladıktan sadece 90 dakika sonra henüz bir günlük olan ikiz bir çocuğu öldürmekle suçlanıyor. 28 saat sonra da ikiz kardeşini hedef aldığı iddia edildi. Ancak bebekler sağlık çalışanlarının çabaları sayesinde kurtarıldı.

Haberin Devamı

Savcı Johnson, birinin yenidoğan ünitesinde bebekleri zehirleyebileceğinin kimsenin aklına gelmediğini belirtti. Savcı Johnson ayrıca, prematüre bebeklere bakmak için özel eğitim almış olan hemşirenin, on erkek ve yedi kız çocuğu öldüğünde veya düştüğünde "tek ortak payda" olduğunu söyledi. Johnson, mahkemede şu ifadeleri kullandı:

Gece vardiyasındaki ölüm meleği Yedisini öldürdü, 10unu öldürmeye çalıştı

Chester'daki hastane, diğerlerinden farklıydı çünkü 'iş yerinde bir zehirleyici' vardı. Ocak 2015'ten önce, yenidoğan ünitesindeki ölüm oranları benzer birimlerle 'karşılaştırılabilir' durumdaydı. Ancak takip eden 18 ay boyunca bebek ölümlerinde ve 'ciddi sağlık sorunları' yaşayan bebeklerin sayısında 'önemli bir artış' oldu.

Johnson, sözlerine şöyle devam etti:

Durumlarında hiçbir dengesizlik olmayan bebekler aniden ciddi şekilde kötüleşti. Bazen hasta olan ancak daha sonra iyileşmekye başlayan bebekler, görünürde bir sebep olmaksızın aniden kötüleşirdi. Bunların nedenini arayıp da bulamadıklarında, danışmanlar beklenmedik çöküşlerin ve ölümlerin ortak bir paydası olduğunu fark etti: Yenidoğan hemşirelerinden birinin varlığı... Ve o hemşire Lucy Letby idi.

Savcı Johnson, hastanedeki bebek ölümlerinin sadece trajik tesadüfler olup olmadığının anlaşılmasının zor olmadığını söyledi ve ekledi:

17 çocuğun fenalaşması ve ölümlerinin doğal olarak meydana gelen trajediler olmadığını söylüyoruz. Bunların hepsi, 17 çocuk için işler daha da kötüye gittiğinde, sürekli kötü niyetli mevcudiyeti olduğunu söylediğimiz kadının işiydi: Lucy Letby'nin.

Johnson jüriye şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi 22 suçlama, 17 çocuğumuz var. Tüm durumlarda Lucy Letby ya atanmış hemşireleri olarak onlardan sorumluydu ya da atanmış hemşireleri olmamasına rağmen onlarla ilişkiye girdi.'

Gece vardiyasındaki ölüm meleği Yedisini öldürdü, 10unu öldürmeye çalıştı

Johnson daha sonra, mahkemenin 8 Haziran 2015'te saldırıya uğrayan ve henüz bir günlükken öldürülen ilk çocuk olduğunu duyduğu Çocuk A'dan başlayarak her çocuğun bireysel davalarına döndü.

Mahkemede, hastanedeki doktorların artan ölüm oranı karşısında şaşkına döndüğü ve tıbbi bir neden bulamadığı açıklandı.

Bazı bebeklerin aileleri de mahkemedeydi. Davanın sonuçlanması altı ayı bulabilir.