Dünya ‘Geçmiş değişmez geleceğe bakalım’

‘Geçmiş değişmez geleceğe bakalım’

26.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel’e verdiği röportajda “Türkiye ile İsrail’in dost olması için 1000 tane neden sayabilirim. Tarihsel ve coğrafi yakınlıklar var. Geçmiş ölüdür ve onu değiştiremezsiniz. Geleceğe bakalım” diyerek barışma sürecine odaklanılacağını ortaya koydu.

‘Geçmiş değişmez  geleceğe bakalım’


“Türkiye ve İran, gece ve gündüz gibi” benzetmesini yapan Peres, Suriye’de Esad rejiminin sahip olduğu kimyasal silah cephaneliğinin kötü amaçlarla kullanılması ihtimaline karşılık “Bunu engellemek eminim ki Ortadoğu’da önder bir güç olan Türkiye’nin de arzusu” uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanı, Erdoğan’ın siyonizmle ilgili sözlerini düzelttiğine de inandığını açıkladı.

Livni’den destek
İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni, Netanyahu’nun özür dilemesine destek verdi. Türkiye’nin özrün ardından kullandığı “sert söylem”in kendisi için “sürpriz” oluşturmadığını söyleyen Livni “Bazen sert söylemleri hazmetmek gerekir” diye konuştu. Arutz Sheva sitesi “Livni Türkler’in Müslüman olmakla birlikte Arap olmadıklarını unutarak ‘Bazen bir Arap liderinin sert söylemlerini hazmetmek gerekir’ dedi” eleştirisini getirdi.