Dünya Geldiği gibi kaybolan 'Taured'li adam! Her şeyi tek tek gösterdi, ardında 4 sır bıraktı

Geldiği gibi kaybolan 'Taured'li adam! Her şeyi tek tek gösterdi, ardında 4 sır bıraktı

24.05.2023 - 07:52 | Son Güncellenme:

Olmayan bir ülkenin pasaportunu gösteriyor, diğer ülkelerden aldığı vizeleri belgeliyordu. 'Taured' adlı bin yıldır var olan yerden geldiğini söyleyen adam, kilitli kapıların ardında tutulurken nasıl oldu da kayboldu? İşte nereden geldiği çözülemeyen 'Tauredli adam'ın 69 yıllık gizeminin ardındaki 4 sır.

Geldiği gibi kaybolan Tauredli adam Her şeyi tek tek gösterdi, ardında 4 sır bıraktı

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Takvimler 1954 yılını gösterdiğinde Man Tokyo Havaalanı'ndan gelen, düzgün giyimli, orta yaşlı, beyaz bir adam dikkat çekti. Ana dili Fransızcaydı ancak Japonca ve birkaç başka dili de konuşuyordu. Görünüşe göre eğitimli ve gayet düzgün biriydi. Ancak herkesin dikkatini çeken bu adam geldiği yer hakkında oldukça kafa karıştırıcı şeyler söylüyordu. Vize görevlilerine hiç var olmamış olan 'Taured' adlı bir ülke tarafından verilmiş pasaportunu gösteriyordu.

Haberin Devamı

Geldiği gibi kaybolan Tauredli adam Her şeyi tek tek gösterdi, ardında 4 sır bıraktı

TESLİM OLMAYI REDDETTİ

Pasaportunda neredeyse tüm ülkelerin vizesi vardı ve bu kim olduğu bilinmeyen 'Taured'li Adam' ülkenin bin yıldır var olduğunu iddia ediyordu. Bu iddialar üzerine polis onu aniden bir odaya kilitledi. Gizemli adama daha sonra geldiği ülkenin haritada gösterilmesi istendi. Bu istek üzerine Pireneler'de Fransa ve İspanya arasında yer alan küçük, bağımsız bir prenslik olan Andorra Prensliği tarafından işgal edilen bölgeyi gösteriyordu.

Bu bölgenin neresi olduğu söylendiğinde adam oldukça şaşırdı. Geldiği ülkenin Andorra olarak adlandırıldığını bilmiyordu. Ona göre o 'Taured' isimli ülkeden geliyordu ve ülkesi bin yıldır bağımsızlığını ilan etmişti. Gümrük memurlarıyla kavgaya tutuşan 'Taured'li adam teslim olmayı da reddediyordu.

Geldiği gibi kaybolan Tauredli adam Her şeyi tek tek gösterdi, ardında 4 sır bıraktı

ANİDEN ORTADAN KAYBOLDU

Üstelik iş gezisi esnasında gittiği ülkelerin para birimlerini de memurlara gösteriyordu. Öyle ki çalıştığı şirketler, kaldığı oteller gibi detayları da rahatlıkla paylaşabiliyordu. Yetkililer yaptıkları araştırma sonucu adama çalıştığı şirketin Tokyo'da olduğunu, Taured'de olmadığını söylemişlerdi. Aynı şekilde adamın bahsettiği oteldeki çalışanlar adam adına yapılmış herhangi bir rezarvasyon olmadığını da bildirdiler. Memurları oldukça şüpheye düşüren bu durum adamı göz altına almaya sevk etti. Görevliler onun bir suçlu olduğunu düşündüler ve tüm belgelerine ve özel eşyalarına el koydular. Gizemli adam için incelemeler devam ederken polisler onu bir otele yerleştirdi.

Haberin Devamı

Kaçmaması için kapıya iki koruma yerleştirilmişti. Kaçabileceği ya da gözden kaybolabileceği herhangi bir yer yoktu. Ancak şaşırtıcı bir şekilde adam ertesi sabah ortadan kayboldu. Bunun yanında pasaportu, tüm belgeleri hatta gizemli ülkeden verilen ehliyeti dahi ortadan kaybolmuştu. Arama çalışmaları başlatılsa da hepsi sonuçsuz kaldı. Herkesi tedirgin eden tek şeyse çok yüksek katlı olan otelin balkonsuz olması ve kapıda iki tane korumanın olmasıydı.

Geldiği gibi kaybolan Tauredli adam Her şeyi tek tek gösterdi, ardında 4 sır bıraktı

ZAMAN YOLCUSU MU YOKSA PARALEL EVRENDEN Mİ GELDİ?

Herkesin aklını karıştıran bu olaydan sonra ortaya birçok teori atıldı.

- Pek çok kişiye göre Taured, paralel evrende yer alıyordu ve gizemli adam bu yolculuğunu Tokyo, Haneda Havaalanı'nda sona erdirmişti.

- Bir diğer teoriye göre gizemli adam, bir zaman yolcusuydu ve havalaanına yanlışlıkla inmişti. 

- Kimine göre ise Taured, Tuareg'in yanlış yazılmış haliydi. Tuareg halkı, Libya'nın güneybatısından güney Cezayir, Nijer, Mali ve Burkina Faso’ya kadar uzanan geniş bir alanda Sahra’da yaşıyor.

- Tüm bunların ötesinde, olayla ilgili kesin bir belge olmadığı ve hangi uçağa bindiğini, hangi otelde kaldığını kimsenin bilmediği için bunun sadece ayrıntılı bir internet aldatmacası olduğunu iddia edenler de oldu. Çünkü gümrük memurları bu garip olayı araştırırken mutlaka bir rapor ya da not yazarlardı. Ancak bu hikâyeyi doğrulayacak ilk elden veya doğrulayıcı kanıt yok gibi görünüyordu. 69 yıl önce yaşanan bu garip olayın sırrı hiçbir zaman çözülemedi ve büyük bir gizemin kapısını araladı.