Dünya Genç pilotun acı sonu! Sivrisinek ısırığı hayatına mal oldu

Genç pilotun acı sonu! Sivrisinek ısırığı hayatına mal oldu

07.07.2022 - 14:12 | Son Güncellenme:

Çocukluğundan bu yana pilot olmak isteyen 21 yaşındaki Oriana Pepper'ın başına gelenler herkesi şaşkına çevirdi. Bir sivrisinek ısırığı genç kızın hayatına mâl oldu.

Genç pilotun acı sonu Sivrisinek ısırığı hayatına mal oldu

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - 21 yaşındaki Oriana Pepper'ın en büyük hayali pilot olmaktı. Oxford'daki easyJet programında teori sınavlarını başarıyla geçip Belçika'ya gitti. Gökyüzünde uçmayı bulutların arasında bir ofise sahip olmak olarak tanımlıyordu. Bu eğitimleri aldığı sırada Arizona, Phoenix'te erkek arkadaşı James'le tanıştı. Ticari uçak pilotu olmak için James'le birlikte eğitim aldılar.

Haberin Devamı

GÖZ ÇEVRESİ ŞİŞMEYE BAŞLADI

Stajyer pilot olarak hayatını devam ettirirken yolu Belçika, Anvers'e düştü. Burada Oriana ve erkek arkadaşı sivrisinekler tarafından ısırıldılar. Görünürde sineklerden kaynaklanan herhangi bir sıkıntı yoktu. Ta ki genç kadının sağ gözünün yanını bir sivrisinek ısırana kadar. Sivrisinek ısırdıktan kısa bir süre sonra Oriana'nın göz çevresi şişmeye başladı.

Önce bu şişliğe pek aldırmadı. Ancak daha sonra şişlik daha da büyüdü ve iki gün sonra korkunç bir hal alınca erkek arkadaşı James hızlıca Oriana'yı hastaneye götürdü. Sivrisinek ısırığı Oriana'nın vücudunda ciddi bir enfeksiyona sebep olmuştu. Doktorlar enfeksiyon nedeniyle Pepper'a antibiyotik reçete etti. 

Genç pilotun acı sonu Sivrisinek ısırığı hayatına mal oldu

KENDİNDEN GEÇTİ VE KONUŞMAKTA ZORLANDI

Haberin Devamı

Birkaç gün her şey yolunda gitti ancak Oriana iki gün sonra bayıldı. Kendinden geçmişti ve konuşmakta zorlanıyordu. Bu yüzden erkek arkadaşı onu hastaneye tekrardan götürdü. Stajyer easyJet pilotu Oriana, ailesi onu iyileşmesi için başucunda beklerken sivrisinek ısırığının yarattığı enfeksiyonun beynine yayılması sebebiyle hayatını kaybetti.

Kıdemli adli tabib Nigel Parsley, Pepper'ın sinek ısırığının neden olduğu ciddi bir enfeksiyon sonucu öldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Bir böcek tarafından ısırıldıktan sonra Oriana'nın derisinde enfeksiyon gelişti. Daha sonra boynun karotid arterine gitti ve beyninde septik embolilere yol açtı. Daha önce hiç böyle bir vaka görmemiştim. Önünde harika bir kariyer ve hayat olan genç kız ile ailesi için talihsiz bir trajedi."