Dünya Geniş paça pantolon rüzgârı

Geniş paça pantolon rüzgârı

06.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Moda uzmanları, bir döneme damga vuran vücudu saran pantolonların rafa kalktığını, artık geniş paça pantolonların rahatlığının vazgeçilmez bir hale geldiğini açıkladı.

Geniş paça pantolon rüzgârı

PELİN AYKIN - Farklı boy uzunlukları, bel yükseklikleri ve kumaş türleriyle neredeyse her markanın vitrininde yer alan geniş paça patolonlar, son olarak Max Mara, Chanel ve Gucci gibi lüks giyim markalarının İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonlarına da girdi. Stilist Stacee Michelle Shop, ABD’li şarkıcı Cher’in yıllar boyunca geniş paçalı pantolonları giyen ünlü bir moda ikonu olduğuna dikkat çekerken, “Geniş paçalı blue jean’lerden yüksek bel pantolonlara kadar trend büyük bir canlanma yaşıyo. Her fiyatta geniş paça pantolon mevcut, ünlü
isimler tarafından da çok tutuldu” dedi.

Haberin Devamı

Sadece son birkaç ayda Sandra Oh ve Avril Lavigne gibi ünlüler kırmızı halıda bile bu stili tercih ederken, Angelina Jolie, Katie Holmes ve Jennifer Lopez gibi yıldızlar da günlük giyimlerinde geniş pantolonlarla görüldü. Geniş paça pantolonların çok yönlülüğü sayesinde hem şık hem rahatlık sunması ve pek çok stile uyarlanabilmesi nedeniyle çok trend olduğunu belirten Michelle, “Bu tarz pantolonlar, sizi işten hafta sonuna kadar götürebilecek bir ürün. Elastik belli modelleri de var, şık ve bütün görünüyorsunuz. İnsanların denemesi için harika bir alternatif olduğunu düşünüyorum” dedi. Moda eleştirmenleri de bir döneme damga varan vücudu saran “streç” pantolonların, şu sıralar “modası geçmiş” olarak nitelendirildiğini söyledi.