Dünya Georgia’da suçlamalar havada uçuştu

Georgia’da suçlamalar havada uçuştu

11.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden ve Kasım ayındaki seçimlerde muhtemel rakibi Donald Trump, Georgia eyaletinde yürüttükleri seçim kampanyasında birbirlerine karşılıklı suçlamalar yöneltti. İki ismin aynı gün Georgia’da olması ise, eyaletin Kasım ayındaki seçimde önemini bir kez daha ortaya koydu.

Georgia’da suçlamalar havada uçuştu

Trump, Georgia’da seçim hilesi mağduru olduğunu tekrarlarken, 2020 seçim sonuçlarına müdahale çabaları nedeniyle kendisini soruşturan savcı Fani Willis’i eleştirdi. Trump, Willis’in kendisini yarışın dışına çıkarması için Biden yönetimi ile çalıştığını iddia etti.

Haberin Devamı

VOA’nın aktardığına göre Biden ise, Trump’ın Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ı Florida’da ağırlamasını gündeme taşıdı ve Trump’ı dünya genelinde diktatörlere ve otoriter liderlere boyun eğdiğini yaptığını söyledi. Biden, “Ne zaman diktatör olmak istediğini söylese, ona inanıyorum” ifadelerini kullandı. Trump, konuşmasında ülkenin güney sınırındaki durumdan sıkça bahsederken, 22 yaşındaki hemşirelik öğrencisi Laken Riley’nin ölümüyle ilgili olarak Biden’ı suçladı. Cinayetle ilgili ABD’ye yasa dışı şekilde giren Venezuelalı bir kişi suçlanmıştı.

Biden 2020 seçimlerinde Trump’a sadece yüzde 0,23 üstünlük sağlamış, eyalet valisi ve eyaletin en üst düzey seçim yöneticisi Trump aksini iddia etse de seçimlere hile karışmadığını belirtmişlerdi. Trump’ın seçimlere hile karıştığı iddiası mahkemelerde kanıtlanamadı ve bu iddia kamuoyunun önemli bir bölümü tarafından da “büyük yalan” olarak niteleniyor.