Dünya Gizemli yeşil buzulun sırrı çözüldü

Gizemli yeşil buzulun sırrı çözüldü

11.03.2017 - 11:58 | Son Güncellenme:

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın 5 Mart'ta Antartika'da çektiği yeşil renkli buzullar dünyayı hayrete düşürmüştü. Gizemli yeşil rengin neden ise çözüldü. Renk değiştiren buzulların sebebi Fitoplankton adı verilen gözle görülemeyecek kadar küçük bitkiler...

Gizemli yeşil buzulun sırrı çözüldü

NASA'nın Antartika'nın Granite Harbor bölgesinde 5 Mart'ta çektiği fotoğraflarda buzullar yeşil renge dönmüştü. Dünyayı şaşkına çeviren fotoğrafların yayınlanmasının ardından bilim dünyası da bu kareleri araştırmaya aldı.

Haberin Devamı

"Antarctic Climate and Ecosystems Cooperative Research Center" çalışanı Dr. Jan Lieser'a göre söz konusu renk değişiminin nedeni 'Fitoplankton'...

Fitoplanktonlar çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük bitkilerdir. Ancak çok sayıda Fitoplankton bir araya geldiğinde inanaılmaz bir değişim yaratırlar. Hücrelerindkei kıolorofil sayesinde yeşil renge bürünürler.

Suda görünen renkleri Fitoplanktonların türüne ve kolorofil derecelerine göre değişiklik gösterebilir. Özellikle dalgaların deniz kıyısına getirdiği Fitoplanktonlar büyüleyici bir manzara oluştuabilir.

Gizemli yeşil buzulun sırrı çözüldü