Dünya Google yöneticilerinden işçilere işten çıkarma tehdidi: 'Kan dökülecek'

Google yöneticilerinden işçilere işten çıkarma tehdidi: 'Kan dökülecek'

15.08.2022 - 10:31 | Son Güncellenme:

Dünyanın en değerli şirketleri listesinde en üst sıralarda yer alan teknoloji devi Google'da kaos hakim. Insider'ın aktardığına göre şirket yöneticileri, "büyüme olmazsa işten çıkarılacaklarını söyleyerek" çalışanlarını tehdit etti.

Google yöneticilerinden işçilere işten çıkarma tehdidi: Kan dökülecek

Google yöneticileri, çalışanlarına hazırlanmalarını veya işten ayrılmalarını söylüyor ve sonuçların beklentileri karşılamaması durumunda işten çıkarmaların geleceği konusunda uyarıyor. Google Cloud satış departmanında çalışan çalışanlar, üst düzey yetkililerin kendilerine "genel olarak satış üretkenliğine ilişkin genel bir inceleme" yapılacağını söylediğini aktardı.

Haberin Devamı

'YÜKSELİŞ YOKSA KAN DÖKÜLECEK'

Satış ekibine iletilen bir mesaja göre, "üçüncü çeyrek sonuçlarında yükseliş olmazsa, kan dökülecek" uyarısında bulunuldu. Uyarı ilk olarak Insider tarafından bildirildi.

Şirketin bu ay herhangi bir açıklama yapmadan işe alımları dondurma kararında sessizce uzatmaya gitmesinin ardından çalışanlar, Insider'a işten çıkarmalardan korktuklarını söylediler.

Google CEO'su Sundar Pichai geçen ayın sonlarında yaptığı bir toplantıda çalışanlarına, teknoloji sektöründe yaygın olarak kemer sıkmaya zorlayan şiddetli ekonomik dalgalanmalar nedeniyle odaklarını ve üretkenliklerini iyileştirmeleri gerektiğini söyledi.

Google yöneticilerinden işçilere işten çıkarma tehdidi: Kan dökülecek

İŞE ALIMLAR DURDURULDU

Pichai, çalışanlarından "daha iyi sonuçların daha hızlı nasıl alınacağı" konusunda fikir almak istediğini de aktardı. Pichai, "Önümüzde daha fazla belirsizliğin olduğu zorlu bir makro ortamla karşı karşıya olduğumuz açık" ifadelerini kullandı ve ekledi:

Haberin Devamı

Bir bütün olarak üretkenliğimizin, sahip olduğumuz kişi sayısına göre olması gereken yerde olmadığına dair gerçek endişeler var.

Arama motoru ayrıca geçen ay iki hafta boyunca işe alımları durdurduğunu duyurdu. Ancak şimdiye kadar kararını geri çevirmedi. Insider'a göre bu durum, çalışanları en kötüsünden korkmaya teşvik ediyor.

Google yöneticilerinden işçilere işten çıkarma tehdidi: Kan dökülecek

HERKES KEMER SIKMAKTAN BAHSEDİYOR

İsmi açıklanmayan bir Google çalışanı Insider'a yaptığı açıklamada, Pichai'nin yorumlarından bu yana "herkes şirketin kemerini sıkmasından bahsediyor" dedi.

FACEBOOK'TA DA DURUM AYNI

Google, çalışanlarını uyaran tek teknoloji şirketi değil. Facebook'un ana şirketi Meta'nın CEO'su ve kurucusu Mark Zuckerberg, işe alımların dondurulması da dahil olmak üzere bir dizi maliyet düşürücü önlem almak zorunda kaldıklarını aktardı ve bunun için "yakın tarihte görülen en sert düşüşlerden birini" suçladı. Zuckerberg ayrıca, şirketin eşit performans göstermeyen çalışanlarla yollarını ayıracağını da açıkça belirtti.

Google yöneticilerinden işçilere işten çıkarma tehdidi: Kan dökülecek

Zuckerberg, Haziran ayı sonlarında yaptığı toplantıda, "Gerçekçi olarak, muhtemelen şirkette burada olmaması gereken bir grup insan var" dedi.

TWITTER DAVA HAZIRLIĞINDA

Facebook'un sosyal medyadaki rakibi Twitter, San Francisco merkezli şirketin işe alımları azaltmasının bir parçası olarak Palo Alto'lu bir adama yaptığı iş teklifini kısa süre önce iptal etti. Twitter CEO'su Parag Agrawal, bu yılın başlarında verdiği mesajla, büyüme ve gelir hedeflerinde son zamanlarda yaşanan gecikmeye atıfta bulunarak, işe alım duraklaması hakkında çalışanları bilgilendirdi.

Haberin Devamı

Tesla CEO'su Elon Musk'ın 44 milyar dolara satın almayı kabul etmesinden bu yana şirket, Musk'ın anlaşmadan çekilmesiyle kargaşa içinde. Twitter şimdi anlaşmanın şartlarını uygulamak için Musk'a dava açıyor.