Dünya Görenler vahşi bir aslan sanıyor! Yavruyken sahiplendi, hızla deve dönüştü

Görenler vahşi bir aslan sanıyor! Yavruyken sahiplendi, hızla deve dönüştü

04.12.2023 - 12:34 | Son Güncellenme:

İngiltere'de genç bir kadın, küçük bir kedi yavrusu sahiplendi. Ancak kedi öyle bir hızla büyüyordu ki, kısa sürede sahibinin kollarına dahi güçlükle sığar hale geldi. Devasa kediyi görenler, evcil hayvan olduğuna inanmayı reddederek, onun ancak vahşi bir hayvan olabileceğini öne sürüyor.

Görenler vahşi bir aslan sanıyor Yavruyken sahiplendi, hızla deve dönüştü

İngiltere'de yaşayan Chastity adındaki bir fotoğrafçı, küçük bir yavru kedi sahiplenerek adını 'Kusa' koydu. Chastity, yavru kediyi yeni yuvasına ilk getirdiğinde küçük Kusa bir çay fincanına dahi sığabilecek kadar ufak tefekti.

Haberin Devamı

Ancak genç kadının küçük kedisinin aylar içinde kollarına dahi güçlükle sığacak kadar büyüyeceğinden henüz haberi yoktu. Öyle ki, kediyi şu an görenlerin birçoğu onun vaşak gibi bir vahşi hayvan olabileceğinden endişe ediyor.

 'HİÇBİR FİKRİMİZ YOKTU'

Görenler vahşi bir aslan sanıyor Yavruyken sahiplendi, hızla deve dönüştü

Chastity bir sosyal medya gönderisinde, "Yavru kedimizin ne kadar büyüyeceğine dair hiçbir fikrimiz yoktu" diye yazdı ve Kusa'nın aslında en büyük evcil kedi türü olarak bilinen 'Maine Coon' olduğunu açıkladı.

Yaklaşık 12 aylıkken büyümesi duran çoğu kedi türünün aksine, Maine Coon türü kediler genellikle dört ila beş yaşlarına gelene kadar büyümelerini sürdürmeleri ile tanınıyor.

Fotoğrafçının takipçileri devasa Kusa'ya adeta takıntılı hale geldi ve cüssesinden ötürü Kusa'nın 'evi koruması' gerektiğini yazarak yorumlarda bulundu. Genç kadın İngiliz basınına verdiği demeçte ise şaka yaparak, "Ekstra büyük bir kedi kumu kutusuna ihtiyacımız var" dedi.

Haberin Devamı

TAM BİR İLGİ AŞIĞI

Görenler vahşi bir aslan sanıyor Yavruyken sahiplendi, hızla deve dönüştü

Kusa'nın inanılmaz büyüklüğü yüzünden birçok kişi onun Chastity'nin diğer evcil hayvanlarından herhangi birine zarar verip vermediğini merak etti ancak Chastity onun aslında en uysal olanları olduğunun altını çiziyor:

"Üç kedimiz daha var ve Kusa kedi hiyerarşisinin en altında yer alıyor, o çok iyi huylu. Çok ilgi aşığı bir kedi, ilgi görmeyi çok seviyor."

'BU BİR ASLAN'

Bazı kullanıcılar onun evcil bir cins olduğuna bile inanamayarak, hayvanın yasal olarak evcil hayvan olarak bakılıp bakılamayacağını sorguladı. Bir sosyal medya kullanıcısı espri yoluyla, "Hanımefendi, bu bir aslan" diye yazdı.

Chastity, bir Instagram gönderisinde Kusa'nın bebekliğini gösteren bir video paylaşarak küçük bir kedi yavrusu olduğu dönemlere atıf yaptı. Eve getirildikten kısa süre sonra Kusa henüz beş aylık olduğunda dahi, Chastity'nin diğer evcil kedisinden belirgin şekilde daha büyüktü.

SEVGİ DOLU KARAKTERLERİ İLE TANINIYORLAR

Görenler vahşi bir aslan sanıyor Yavruyken sahiplendi, hızla deve dönüştü

Ortalama bir Maine Coon kedisinin ağırlığı dört ile sekiz kilogram arasında değişiyor ve bu kediler; devasa, kabarık tüylü bir vücuda sahip olmak gibi karakteristik özellikleri ile ünlüler. Ancak sahibine göre Kusa, bunun da çok üstünde bir ağırlığa sahip.

Maine Coon'lar en büyük ve en zeki evcil kedi ırklarından biri olarak kabul ediliyor ve ortalama yaşam süreleri ise 9 ila 15 yıl arası değişiyor. Fazlasıyla arkadaş canlısı olmaları ve onlara sürekli ilgi gösterecek ailelerle yaşamayı sevmeleri ise onlarla ilgili diğer önemli özellikler.