Dünya Görüşmeye damga vuran an! Dünya şaşkın Putin 'Parkinson' mu oldu?

Görüşmeye damga vuran an! Dünya şaşkın Putin 'Parkinson' mu oldu?

20.02.2023 - 09:55 | Son Güncellenme:

Rus lider Putin dün Belarus Başkanı Alexander Lukaşenko ile görüştü. Söz konusu görüşmede Ukrayna'nın işgali ele alınırken Putin'in kameraya yansıyan o anları dünyada gündem oldu.

Görüşmeye damga vuran an Dünya şaşkın Putin Parkinson mu oldu

24 Şubat tarihinde başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 1 yılın dolmasına artık sayılı günler kaldı. Geçen sürede işgal süreci Rus ordusunun beklediği gibi gitmedi. Başkent Kiev çevresinden Nisan ayında geri çekilmek zorunda kalan Rus ordusu, ilkbaharda Donbas'ın iki bölgesinden biri olan Luhansk'ı ele geçirmek için adım adım ilerliyordu.

Haberin Devamı

HİMARSLAR GELDİ DÜNYA ŞAŞKINA DÖNDÜ

Uzun menzilli çoklu roketatar sistemi HIMARS'ın Ukrayna'ya ulaşması önce Rus işgalcilerin ilerleyişini durdurdu, ardından karşı taarruz gerçekleşti. Yaz sonunda harekete geçen Ukrayna birlikleri, önce ülkenin en büyük ikinci şehri Harkov çevresini birkaç günde yıldırım baskınla Rus işgalcilerden temizledi. Rusya sınırına yakın konumdaki Harkov'daki zafer tüm dünyada şaşkınlık yarattı.

Görüşmeye damga vuran an Dünya şaşkın Putin Parkinson mu oldu


Ukraynalılar sonbaharda beklendiği gibi güneydeki Herson'a yöneldi. Ruslar Herson ve Kırım Yarımadası'nı birbirine bağlayan köprülerin HIMARS'larla imha edilmesiyle köşeye sıkıştı, Putin savaştaki en utanç verici adımını atmak zorunda kaldı. Herson'dan geri çekilen Rus birlikleri, aynı zamanda ele geçirebildikleri tek bölgesel başkenti de kaybetmiş oldu.

Haberin Devamı

BATI TANKLARI UKRAYNA'DA

ABD Abrams tanklarını Ukrayna'ya gönderiyor. Almanya da Leopard'ların Doğu Avrupa ülkesine sevk edilmesini kabul etti.
ABD'nin, Ukrayna'ya onlarca M1 Abrams tankı göndereceğini kısa süre içinde kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Amerikan medyasında, M1 Abrams tanklarıyla ilgili açıklamanın bugün yapılabileceği yönünde haberler yayımlandı. New York Times gazetesine konuşan adı açıklanmayan bir yetkili, Ukrayna'ya gönderilecek tank sayısının 30 ile 50 arasında değişebileceğini söyledi.

ORDUNUN BEYNİ ÖLDÜRÜLDÜ

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'nin yaptığı açıklamada cephe hattında ölen Rus askeri sayısı 200 bin olarak açıkladı. Bu açıklamanın hemen ardından ise Putin'in en güvendiği istihbaratçılarından olan ve ordunun beyin kısmında görev alan Viktor Fursov Ukrayna'da girdiği çatışmada öldürüldü. Putin'in geçtiğimiz yıl yaptığı yeni yıl konuşmasında hemen arkasında yer alan Fursov, devlet başkanından bir de madalya almıştı.

Görüşmeye damga vuran an Dünya şaşkın Putin Parkinson mu oldu

GÖRÜŞMEDE AYAKLARI TİTREDİ

Savaşta istediğini elde edemeyen Rusya'ya bir kötü haber de Devlet Başkanı Vladimir Putin'den gelmiş olabilir. Dün Belarus Başkanı Alexander Lukanşenko ile görüşen Putin'in görüntüleri dünyada gündem oldu.

Görüşmeye damga vuran an Dünya şaşkın Putin Parkinson mu oldu

Görüşmede Rusya'nın Ukrayna'yı işgali konu alındığı açıklanırken, Putin'in ayaklarının titremesi kameraya yansıdı. Eski Ukrayna Başbakanı Anton Gerashchenko'da görüntüleri paylaşarak görüntüleri tiye aldı. Anton konuyla ilgili 'Bu bir mors kodu mu?' dedi.

Haberin Devamı

Görüşmeye damga vuran an Dünya şaşkın Putin Parkinson mu oldu

Öte yandan Belarus Başkanı Lukaşenko, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın işgaline tek bir şartla katılacağını açıklayarak ülkesine herhangi bir saldırı düzenlendiği takdirde Rusya'nın yanında yer alacağını açıkladı.