Dünya Günde bir öğün diyeti yapıyorlar

Günde bir öğün diyeti yapıyorlar

30.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aralıklı oruç diyetinin bir üst versiyonu olan günde sadece bir öğünle beslenme trendine siyasetten Hollywood’a birçok ünlü erkek de katıldı.

Günde bir öğün diyeti yapıyorlar

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Son dönemde Hollywood’da popüler olan “günde bir öğün” diyetini siyasetten gösteri dünyasına birçok ünlü erkek de uygulamaya başladı. ABD’li oyuncu Jennifer Aniston ve Mark Wahlberg’in mucizevi yöntem olarak açıkladığı diyetin yeni müdavimleri arasında müzik grubu Coldplay’in solisti Chris Martin, efsanevi rockçı Bruce Springsteen ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da yer alıyor. Aralıklı oruç diyetinin bir üst versiyonu olarak tanımlanan diyette, tek bir ana öğün yeniyor. Diyet, ilk olarak İngiliz model Elizabeth Hurley’in 2002’de oğlunu doğurduktan sonra günde sadece bir öğün yiyerek formuna kavuştuğunu söylemesiyle gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

Uzmanlar uyardı

Diyeti, Bruce Springsteen ve eşinden öğrendiğini söyleyen Chris Martin de saat 16.00’dan sonra hiçbir şey yemediğini, İngiliz eski milli futbolcu Gary Lineker (62) de günde bir ana öğün yediğini belirtti. Bu diyetin orta yaşını geçen ünlü erkeklerin genç görünmesine yardımcı olduğunu ifade edenler, böyle bir beslenme şekliyle, kilo vermenin yanı sıra üretkenliklerinin arttığını, hafıza ve becerilerinin keskinleştiğini öne sürüyor. Ama bunu destekleyen bilimsel bir araştırma henüz yok. Uzmanlar da günde sadece bir öğün yemenin yetersiz beslenmeye, bağışıklık azalmasına ve yeme bozukluğuna sebep olabileceği uyarısında bulundu.