Dünya Harry, silahlı koruma ordusuyla geziyor

Harry, silahlı koruma ordusuyla geziyor

11.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üç yıldır eşiyle birlikte ABD’de yaşayan İngiliz Prens Harry’nin (38) İngiltere Kraliyet Ailesi’ne ağır eleştiriler yönelttiği otobiyografik kitabı “Spare” (Yedek) dün piyasaya çıktı.

Harry, silahlı koruma ordusuyla geziyor

Kitabının tanıtımı sırasında “İngiliz ordusunda helikopter pilotuyken göreve gönderildiğim Afrika’da 25 Taliban militanını öldürdüm” diye gururlanan Harry, bu nedenle Afganistan’dan tehditler almıştı. Kendini hedef haline getirdiği belirtilen Harry’nin önceki gün bir röportaj için gittiği New York’ta stüdyoya silahlı korumaların arasında girdiği görüldü. Harry’nin bir korumasının silahını, üstünde “Glock” yazan kutuda taşıdığı görüldü. Yarı otomatik bir tabanca olan Glock, “hayalet silah” ve “suikast silahı” olarak anılıyor. Harry’nin günde 8.800 dolar alan özel güvenlik firması “Gavin de Becker and Associates” tarafından korunduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Londra’da hayal kırıklığı

Prens Harry’nin terk ettiği ülkesi İngiltere’de dün satışa çıkan kitabı “Yedek”in beklenen ilgiyi görmediği belirtildi. Daha önce İngiliz yazar J.K. Rowling’in “Harry Potter” serisinin kitapları, Londra’da piyasaya çıkar çıkmaz satış rekoru kırmıştı. Ancak dün Londra’da “Yedek” için
böyle bir yoğunluk yaşanmadı.