Dünya Hayatının 40 yılı silindi! Uyandığında 1980 yılına geri döndü

Hayatının 40 yılı silindi! Uyandığında 1980 yılına geri döndü

25.12.2023 - 13:25 | Son Güncellenme:

56 yaşındaki kadın kilise otoparkında baygınlık geçirdi, uyandığında takvimlerin 1980 yılını gösterdiğini ve sadece 18 yaşında genç bir kız olduğuna inanıyordu. Kocasını hatırlayamıyor, anne ve babasının hala hayatta olduklarını sanıyordu.

Hayatının 40 yılı silindi Uyandığında 1980 yılına geri döndü

Duyanları şok geçirten olay, ABD'nin, Louisiana eyaletinde 2018 yılında kayıtlara geçti. O dönemde 56 yaşında olan Kim Harris Denicola adındaki kadın,  haftalık İncil çalışma grubundan ayrılırken aniden görüşü bulanıklaşmaya başladı. 

Haberin Devamı

Denicola, yerel kilisesinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra kendini kötü hissetmeye başladı. Yaşadıklarını anlatırken, "Kocamı aradım ve ona gerçekten çok kötü bir baş ağrımın olduğunu söyledim. Dayanılmaz, ne yapacağımı bilemediğim baş ağrılarından biriydi" diyor.

HAYATININ 40 YILI SİLİNDİ

Hayatının 40 yılı silindi Uyandığında 1980 yılına geri döndü

Ancak Denicola, bunların hiçbirini hatırlamıyor ve yalnızca başkalarının ona söylediklerini anlatabiliyor. Gözlerini açtığında kendisini hastane yatağında buldu ve ortaokuldaki son gününden sonraki kırk yıla ilişki tüm hafızası silinmişti.

Öyle ki Denicola, 14 yıllık kocası David'i dahi tanıyamadı ve ebeveynlerinin birkaç yıl önce öldüğünü öğrenince yıkıldı.

Doktorlar; Donald Trump, Bill Clinton gibi ismlerin kim olduğunu bilmeyen Denicola'ya Geçici Global Amnezi (TGA), teşhisi koydu ve muhtemelen son 40 yılını hatırlayamayacağı konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Verdiği çetin sınavdan bu yana hayatıyla adeta yeniden tanışan Denicola, çocuklarının ve dört torununun kim olduğunu yeniden öğrenmek zorunda kaldı. 

KOCASININ KİM OLDUĞUNU BİLE BİLMİYORDU

Hayatının 40 yılı silindi Uyandığında 1980 yılına geri döndü

Hastanede uyandığında Denicola'nın hatırladığı son şey okuldaki son günüydü. Hemşire Denicola'ya, hangi yıl olduğunu bilip bilmediğini sordu. Denicola ise, "Evet hanımefendi, 1980 yılındayız" diyerek cevap verdi.

Endişelenmeye başlayan hemşire hemen ardından, ABD Başkanı'nın kim olduğu sorusunu yöneltti. Denicola ise, 40. AMD Başkanı olan, 'Ronald Reagan' cevabını verdi.

Hemşire, hemen giderek, Denicola'nın kocasını getirdi. Ancak zavallı kadın kocasının kim olduğu bile bilmiyordu. Çaresiz kocası yüzleştikleri durum karşısında dayanamayarak gözyaşlarına boğuldu. 

Denicola, kocasını tanımadığı gibi, çocukları Justin ve Jonathan ile üvey çocukları Nicholas, Megan ve Matthew hakkında da hiçbir şey hatırlayamıyordu.

'ANNEMLE BABAMI BEKLİYORDUM'

Hayatının 40 yılı silindi Uyandığında 1980 yılına geri döndü

Yanı sıra, annesi ve babasının yıllar önce öldüğünü duyduğunda kalbi kırıldı. O an hissettiklerini anlatırken, "kaybolduğumu hissettim. Annemle babamın çıkagelmesini bekliyordum" dedi.

Hala 18 yaşında genç bir kız olduğuna inanan Denicola, aynaya baktığında gördüğü yansıma karşısında buz kesti, "hatırladığım ben değildim. 56 yaşında bir kadındı" dedi.

Haberin Devamı

Denicola, ani hafıza kaybına neyin sebep olduğunu anlamak için üç gün boyunca taramalara ve bir dizi tıbbi muayeneye tabi tutuldu.

NEDENİ ÇÖZÜLEMİYOR

Ancak doktorlar anılarının neden birdenbire kaybolduğu konusunda hâlâ bilgi sahibi değiller.

Denicola, "Aslında kimse ne olduğunu kesin olarak söylemek istemiyor. Göremedikleri küçük bir felç veya travmatik bir beyin hasarı olabilir. Önceki gece kas ağrısına yardımcı olması için aldığım ilaca bağlı reaksiyon bile olmuş olabilir" diyor.

Kesin teşhis konulamasa da Denicola'ya Geçici Global Amnezi (TGA), yani ani hafıza kaybı yaşadığı bilgisi verildi. Doktorlar kaybettiği anılarını asla geri alamayacağı ihtimaline hazırlıklı olmasını istiyor.