Dünya Her yıl yapılıyor! Şehrin ışıkları 1 saatliğine kapatıldı: Nedeni ise...

Her yıl yapılıyor! Şehrin ışıkları 1 saatliğine kapatıldı: Nedeni ise...

23.03.2024 - 21:00 | Son Güncellenme:

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta her yıl düzenlenen “Dünya Saati” etkinliği kapsamında iklim krizine ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla şehrin ışıkları 1 saatliğine kapatıldı.

Tayland, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Saati etkinliği düzenledi. Başkent Bangkok’ta her yıl katılımın daha da arttığı etkinlik kapsamında bu akşam küresel ısınmaya ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla şehrin ışıkları 1 saatliğine kapatıldı. Bangkok Valiliği ve Tayland Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından düzenlenen etkinlikte yerel saatle 20.30 ve 21.30 arasında Kraliyet Sarayı, resmi kurum binaları, okullar, üniversite binaları, Budist tapınakları, özel şirketler ve alışveriş merkezinin ışıkları da dahil birçok bölge karanlığa gömülürken, Bangkok sakinleri de etkinliğe evlerinden katıldı.

Haberin Devamı

Her yıl yapılıyor Şehrin ışıkları 1 saatliğine kapatıldı: Nedeni ise...

Bangkok Elektrik İdaresi yöneticilerinden Somboon Hormnan yaptığı açıklamada, geçen yıl düzenlenen etkinlik sonucunda yaklaşık 36 megavat’lık kayda değer bir tasarruf elde edildiğini belirterek, buna bağlı olarak karbon emisyonu değerlerinde 5,2 ton azalma sağlandığı ve şehrin elektrik faturasında yaklaşık bin 686 dolarlık (61 bin 324 Baht) tasarruf elde edildiğini belirtti.

Her yıl yapılıyor Şehrin ışıkları 1 saatliğine kapatıldı: Nedeni ise...

Sidney Opera Binası da 1 saatliğine karanlığa büründü

Avustralya’da Sidney Opera Binası’nın ışıkları iklim krizine ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla her yıl düzenlenen “Dünya Saati” etkinliği çerçevesinde 1 saatliğine kapatıldı.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından organize edilen “Dünya Saati” etkinliğine Avustralya’da katıldı. Sidney Opera Binası’nın ışıkları iklim krizine ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla her yıl düzenlenen Dünya Saati etkinliği çerçevesinde 1 saatliğine kapatıldı.

Haberin Devamı

Bu yıl üst üste 18. kez yerel saatle 20.30'da karanlığa bürünen Opera Binası’nın resmi hesabından yapılan açıklamada, “Dünya Saati 2007 yılında Avustralya’da başladı ve o zamandan bu yana dünya çapında 190’dan fazla ülkede milyonlarca insanı içine alarak büyüdü. Opera Binası’nın başlangıcından bu yana katılan simge yapılardan biri olmasından gurur duyuyoruz” ifadeleri kullanıldı. İnsanlar ve gezegen için sağlıklı bir geleceği güvence altına almak için harekete geçmenin sorumluluğu olduğuna değinilen açıklamada, “Bu nedenle toplum liderliğindeki Dünya Saati’ne katılmak günlük yaşamlarında olumlu adımlar atmaya teşvik etmenin yollarından biridir” denildi.

Her yıl yapılıyor Şehrin ışıkları 1 saatliğine kapatıldı: Nedeni ise...