Dünya Hollywood patroniçesi

Hollywood patroniçesi

17.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avustralya kırsalı Dalby’de 1990’da doğan oyuncu Margot Robbie, bugün Hollywood zenginleri arasında.

Hollywood patroniçesi

PELİN AYKIN - Forbes’ın “2023’ün en çok kazanan oyuncuları” listesinde yıllık 59 milyon dolarlık (1.9 milyar TL) kazancıyla 2. sırada yer aldı. Böylece Tom Cruise, Leonardo DiCaprio, Ben Affleck ve Jennifer Aniston gibi Hollywood’un köklü isimlerini geride bıraktı. Robbie’nin servetinde en büyük pay, 2014’te eşi ve iki ortaklarıyla kurduğu yapım şirketi LuckyChap’in.

Haberin Devamı

Şirketi kazandırıyor

Aktris geçen yıl gişede 1.4 milyar dolar (45 milyar TL) kazanan “Barbie” filminden başrol oyuncusu olarak 12,5 milyon dolar (402 milyon TL) aldı. Yapımcı olarak ise kazancını katladı. Ortak yapımcılık ücreti de eklendiğinde Barbie’den kazancı 50 milyon doları (1.6 milyar TL) buldu. LuckyChap şirketi Barbie’nin yanı sıra “Ben, Tonya”, “Yetenekli Genç Kadın” ve “Saltburn” gibi pek çok ses getiren filmin de yapımcılığını üstlenerek büyük paralar kazanıyor.

Güzelliğini paraya çevirdi

Film eleştirmeni Ian Nathan, Margot Robbie’nin yapımcılığını üstlendiği birçok filmin başrolünde de yer aldığına dikkat çekerek “Şu anda Hollywood’un en büyük yıldızı” dedi. Çoğu yapımın filmi satmak için birkaç yıldız oyuncuya ihtiyacı olduğunu belirten Nathan, Robbie’nin tek başına bir filmi parlattığını söyledi. Ekonomist Tom Harrington ise “Robbie, şirketini yükseltmek için şöhretini kullandı. Şimdi rol almadığı projeler yapmalı” dedi.