Dünya Hollywood’un aşk büyüsü

Hollywood’un aşk büyüsü

27.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Jennifer Lopez ile Ben Affleck’in 17 yıl sonra yine aşk yaşaması, Elizabeth Taylor ile Richard Burton’un iki kez evlenmesi ve diğer ünlü çiftler ‘Hollywood Büyüsü’nü gündeme getirdi. Bu büyü, birbirinden vazgeçemeyecek kadar tutkulu olmak!

Hollywood’un aşk büyüsü

DERLEYEN: Pelin Aykın - ABD Sineması’nın kalbi Hollywood’un altın çağı olan 1910 - 1960’lar arasında film stüdyoları Rock Hudson, Montgomery Clift gibi gözde bekar aktörleri daha az ünlü aktrislerle kırmızı halıda biraraya getirip reklam yapardı. Ardından aralarında cinsel çekim olan aktörlerle aktrislerin filmlerde buluşturulmasıyla ‘Hollywood çiftleri’ kavramı doğdu. ‘Hollywood’un güçlü çiftleri’ akımı halkın hayal gücünde romantizmin kalesini temsil ederken, film aşklarından birçoğu gerçek hayata da
taşındı.

Haberin Devamı

Hayalden gerçeğe

Oyuncuların beyaz perdeden gerçek hayata transfer olan cinsel kimyaları, tutkulu ve sansasyonel olaylarla dolu aşkları medyada ‘yıldızlaştı’. Richard Burton ile Elizabeth Taylor, Ava Gardner ile Frank Sinatra, Lauren Bacall ile Humphrey Bogart, Anjelica Huston ile Jack Nicholson, Goldie Hawn ile Kurt Russell, Hollywood çifti kavramını günümüze taşıyan başlıca çiftler oldu. 2000’li yıllardaysa Will Smith ile Jada Pinkett, Brad Pitt ile Angelina Jolie ve Jennifer Lopez ile Ben Affleck’in ilişkilerinde insanlar hayal ettikleri aşkı bulmaya çalıştı.

Hollywood’un aşk büyüsü

Ayrılınca üzüldüler buluşunca sevindiler

Medya, âşıklar Ben Affleck - Jennifer Lopez’e ‘Bennifer’, Brad Pitt - Angelina Jolie’ye ‘Brangelina’ isimlerini takarak onları markalaştırdı. Bu çiftler ayrıldığında bazıları ‘sevindi’, bazılarıysa ‘üzüldü’. Gerçek ise bu çiftlerin uyumunun, onları birbirinden vazgeçemeyecek kadar tutkulu bir aşka sürüklemesiydi. Ünlü şarkıcı Jennifer Lopez ile aktör Ben Affleck’in 17 yıl sonra ikinci kez aşk yaşamaya başlaması şöyle açıklanıyor: “Bu aşkta insanları mutlu eden şey, 2000’li yıllardan kalan nostaljik hissiyatın ve geçen zamana rağmen aşkın ölmediğine inanma ihtiyacı!”

Haberin Devamı

Hollywood’un aşk büyüsü