Dünya İğneli sapık paniği! Polis her yerde saldırganları arıyor...

İğneli sapık paniği! Polis her yerde saldırganları arıyor...

27.10.2021 - 15:22 | Son Güncellenme:

İngiltere'deki bir barda kendisine uyuşturucu dolu şırınganın enjekte edildiğini söyleyen genç bir kadın, diğer kadınları da "dikkatli olmaları" konusunda uyardı.

İğneli sapık paniği Polis her yerde saldırganları arıyor...

Ülkenin farklı kentlerinde, gece kulüpleri veya barlara giden kadınlar, kendilerine yapılan enjeksiyon sonucu bayıldı. Polise şikayette bulunanların büyük bölümünü genç kızlar oluşturdu ancak bazı genç erkekler de mağdur olduklarını ileri sürdü. Avam Kamarası İçişleri Komitesi ülke genelindeki polis şeflerini sorunun ülke çapındaki ölçeğini acilen değerlendirmekle görevlendirdi.

Haberin Devamı

Gözlerini hastanede açan genç kadınların sayısının hızlı bir artış göstermesi üzerine polis yetkilileri kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Son olarak Dublin'de arkadaşlarıyla sosyalleşen bir kadın, hastalandığını iddia etti ve koltuk altında "bir yara" ile uyandı. Hastaneye gidip test yaptırdığında ise, bünyesinde birden fazla uyuşturucunun bulunduğunu öğrendi.

İngiltere'nin Nottinghamshire bölgesinde de sayıları 10'u aşan kadınlar, benzer şekilde şikayette bulundu. Polis yetkililerinin aktardığına göre, suçlamalarla bağlantılı olarak bir kişinin gözaltına alındı.

İğneli sapık paniği Polis her yerde saldırganları arıyor...

Bunun üzerine İngiliz polisi, gece kulüplerinde ve barlarda kadınlara iğneyle uyuşturucu zerk eden saldırganları yakalamak için harekete geçti.

Haberin Devamı

Ülkede "iğneli sapık" paniği artarken, büyük bölümü öğrencilerden oluşan gruplar, eğlence mekanlarını boykot etme kararı aldı. Ayrıca mekanların girişinde yapılan aramaların daha kapsamlı olması için imza kampanyası başlatıldı. 30'dan fazla üniversiten öğrencilerin başlattığı kampanyaya katılanların sayısının ise 160 bini aştığı belirtildi.

Kampanyacılar, gece gidilen mekanların daha güvenli hale getirrilmesi için "somut" değişiklikler yapılmasını talep etti.

Senatör Regina Doherty, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İngiltere'de kadınlara ve genç kızlara uyuşturucu dolu iğneler batırılması eylemleri ne yazık ki artıyor" ifadelerini kullandı. Senatör Doherty, saldırıları "iğrenç" olarak nitelendirdi.