Dünya İngiliz Bakan’a özür dileten ‘şaka!’ Eşinin içkisine tecavüz ilacı...

İngiliz Bakan’a özür dileten ‘şaka!’ Eşinin içkisine tecavüz ilacı...

26.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere İçişleri Bakanı James Cleverly, eşinin içkisine tecavüz ilacı olarak kullanıldığı bilinen bir sakinleştirici kattığına ilişkin yaptığı şaka dolayısıyla özür diledi.

İngiliz Bakan’a özür dileten ‘şaka’ Eşinin içkisine tecavüz ilacı...

Euronews Türkçe’nin haberine göre, İngiliz “Sunday Mirror” gazetesi, Cleverly’nin, bu ayın başlarında Downing Street’te düzenlenen bir resepsiyona katılan kadın konuklara bu şakayı yaptığını yazdı.

Gazeteye göre, Başbakan Rishi Sunak’ın Muhafazakar hükümetinin önemli bakanlarından Cleverly, karısına göndermede bulunarak ve ilacın adını da söyleyerek, “her gece içkisine biraz bundan eklemenin, şayet ‘birazcık’ ise gerçekten yasadışı olmadığını” savundu.

Haberin Devamı

Mirror’da yer alan habere göre Cleverly’nin bu şakası, ülkede giderek artan içki tüketimine karşı yasaları güçlendirme sözü verdiği güne denk geldi. Söz konusu yorumlar tepki toplayıp, istifa çağrıları yükselince Cleverly’nin makamından yazılı açıklama geldi.

Açıklamada, Bakan’ın sözlerinin basit bir şakadan öteye geçmediği savunuldu, “İçki bağımlılığıyla mücadele eden İçişleri Bakanı James, açıkça ironik bir şaka yapmak istemiştir ve bunun için özür dilemektedir” denildi.