Dünya İngiliz kabinesine Filistin ayarı

İngiliz kabinesine Filistin ayarı

14.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere siyaseti dün oldukça çalkantılı bir gün geçirdi. Önce son dönemde oldukça tartışmalı bir isim haline gelen İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın görevden alındığı haberi geldi.

NEVSAL ELEVLİ LONDRA- Braverman’ın koltuğu zaten bir süredir sallantıdaydı. Filistin yanlısı protestoculara yönelik sert açıklamalarını ve Londra polisine yönelik ağır eleştirilerini sürdüren Braverman, Başbakan Rishi Sunak tarafından görevinden alındı. Braverman görevden alınmasıyla ilgili “Zamanı gelince çok daha fazla şey söyleyeceğim” dedi. Sunak bu göreve Dışişleri Bakanı James Cleverly’i getirdi.

Haberin Devamı
İlginizi Çekebilir

Asıl sürpriz ise boşalan dışişleri bakanlığı koltuğuna getirilen isim oldu. Cleverly’nin yerine eski başbakanlardan David Cameron atandı. Muhafazakar Parti’yi 13 yıl sonra 2010’da iktidara taşıyan Cameron, 6 yıl başbakanlık yapmış, Brexit referandumundan desteklemediği AB’den ayrılık kararı çıkınca istifa etmişti. Dışişleri Bakanı olabilmesi için Cameron, ömür boyu Lordlar Kamarası üyesi yapıldı. Cameron’ın aktif siyasete dönüşü ülkede sürpriz olarak karşılandı. Cameron İsrail dostu bir isim olsa da zamanında bu ülkenin politikalarına yönelik eleştirilerini de sıralamıştı.

Yazarlar