Dünya İngiltere'nin en büyük soygunu! Her detayı düşünüp 53 milyon sterlin çaldılar

İngiltere'nin en büyük soygunu! Her detayı düşünüp 53 milyon sterlin çaldılar

22.02.2023 - 15:56 | Son Güncellenme:

Bundan tam 17 yıl önce İngiltere'nin en büyük soygunu yaşandı. Ağır silahlı çete üyeleri 53 milyon sterlin çalarak kayıplara karıştı. Olayın detayları ise yıllar sonra tekrar gündem oldu.

İngilterenin en büyük soygunu Her detayı düşünüp 53 milyon sterlin çaldılar

2006 yılında İngiltere'nin en büyük soygunu olarak kayıtlara geçen olay, tam 17 yıl sonra yıldönümünde tekrar gündem oldu. Söz konusu olayda ellerinde silahlarla bir depoya baskın düzenledi. Baskın esnasında 53 milyon sterlin (1.2 milyar lira) çalan çete üyeleri sırra kadem bastı.

Haberin Devamı

SIR PERDESİ BİR TÜRLÜ ARALANMADI

Soygun sonrası hemen harekete geçen İngiliz polisi, bazı zanlıları yakaladı ve paranın bir kısmını geri aldı. Ancak 17 yıl sonra bile kayıp 32 milyon sterlinle beraber birçok zanlı hala yakalanamadı.

İngilterenin en büyük soygunu Her detayı düşünüp 53 milyon sterlin çaldılar

AĞIR SİLAHLARLA 14 KİŞİYİ BİR ANDA ALT ETTİLER

Olayın detayları ise soygunun ne kadar planlı olduğunu bir kez daha hatırlattı. Soygun günü polis kıyafeti giyerek depo müdürü ve ailesini kaçırdılar. Soyguncular, Dixon isimli müdürden kendi araç filolarının depoya girmeleri için güvenliğe izin vermesi gerektiğini söyledi. Dixon korkuya kapılınca soygunun ilk adımı başladı.

İngilterenin en büyük soygunu Her detayı düşünüp 53 milyon sterlin çaldılar

Kar maskesi ve ağır makinalı silahlarla depoya giden soyguncular, 14 personeli rehin aldı. Depodaki parayı ise getirdikleri minibüse yükledi. Çetenin kaçış araçları filosunda yeterli yer olmadığı için arkalarında 154 milyon sterlin nakit bıraktılar.

Haberin Devamı

SOYGUNUN BEYNİ FAS'A KAÇTI

Olayın kısa sürede fark edilmesi üzerine ise polis harekete geçti. Eş zamanlı yapılan baskınlarda Welling'de 9 milyon sterlin ve Southborough'da 8 milyon sterlin ele geçirildi. 2007 yılına kadar soruşturmayla ilgili olarak 36 kişi tutuklandı. Polis, eski kafes dövüşçüsü Lee Murray'in soygunun arkasındaki beyin olduğunu düşünüyor. Yakalanacağını anlayan Murray ise Fas'a kaçtı.

AĞIR CEZALAR ALDILAR

Fas'da özel ekip tarafından yakalanan Murray 25 yıl ceza aldı ve Fas'da hapse girdi. Murray'in yakın arkadaşı Paul Allen'ın 18 yıl hapis cezası aldı.

İngilterenin en büyük soygunu Her detayı düşünüp 53 milyon sterlin çaldılar

Öte yandan kaçmayı başaran çetenin diğer üyelerinin henüz nerede olduğu tespit edilemedi. Kalan parayı aralarında paylaştıkları düşünülen üyeler dünya genelinde hala aranıyor.