Dünya İran ajanı Londra'da firar etti! İngiliz ordusunda askerdi akılalmaz yöntem

İran ajanı Londra'da firar etti! İngiliz ordusunda askerdi akılalmaz yöntem

07.09.2023 - 12:25 | Son Güncellenme:

Daha önce yıllarca İngiliz ordusunda görev yapan, ancak daha sonra İran için ajanlık yaptığı ortaya çıkan mahkum, hapishaneden kaçtı.

İran ajanı Londrada firar etti İngiliz ordusunda askerdi akılalmaz yöntem

2002 yılında İngiltere'de doğan Daniel Abed Khalife, henüz yetişkinliğe ilk adım attığı günlerde orduya katıldı. Kısa bir süre sonra İran için casusluk yaptığı belirlenen Khalife, terör suçlamaları nedeniyle ordudan atıldı ve hapse girdi. 21 yaşındaki Daniel Abed Khalife, askeri bir üsse sahte bomba bırakmakla suçlandıktan sonra Londra'daki HMP Wandsworth'ta yargılanmayı bekliyordu.

Haberin Devamı

İNANILMAZ YÖNTEM

Dünya ajanslarının gece saatlerinde 'Son dakika' koduyla geçtiği gelişmede ise Khalife'nin yüksek güvenlikli hapishaneden kaçtığı aktarıldı. İlk tespitlere göre Khalife'nin Kendisini bir yemek dağıtım minibüsünün alt kısmına bağlayarak hapishane mutfağından kaçtığı düşünülüyor. Cezaevi Servisi, Khalife'nin nasıl kaçtığını "acilen araştırmak" için Metropolitan Polisi ile birlikte çalışıyor.

HER YERDE ARANIYOR

Polis, 1,80 boyunda olduğunu ve en son beyaz tişört, kırmızı ve beyaz kareli pantolon ve kahverengi çelik burunlu botlardan oluşan hapishane şefi üniforması giyerken görüldüğünü söyledi. Polis, Khalife'ın halk için "düşük risk" oluşturduğuna inanıyor ancak insanlardan ona yaklaşmamaları ve onun yerine 999'u aramaları isteniyor. Khalife'nin kaçışının üzerinden saatler geçse de İngiliz polisi şüpheliye dair şimdiye kadar en ufak bir iz bile bulamadı.
Binbaşı Murphy, aramaların yoğunlaştığı Londra genelinde terörle mücadele görevlilerinin konuşlandırıldığını söyledi ve 'Khalife'nin şu anda ülkenin herhangi bir yerinde olabileceğini ve potansiyel olarak ülkeyi terk etme riskinin farkındayız' dedi.

Haberin Devamı

İran ajanı Londrada firar etti İngiliz ordusunda askerdi akılalmaz yöntem

NEDEN YÜKSEK GÜVENLİKLİ BİR HAPİSHANEDE DEĞİLDİ?

Hükümette, Khalife'nin güneydoğu Londra'daki Belmarsh gibi yüksek güvenlikli bir hapishane yerine daha düşük güvenlikli bir hapishanede tutulmasının uygun olup olmadığı konusunda özel olarak sorular soruluyor. Cezaevi Hizmetleri sözcüsü, 'Soruşturma sürüyor ve adalet bakanı bu akşam operasyonel meslektaşlarından hem sınıflandırma kararını hem de kaçışa yol açan durumu, hangi protokollerin yürürlükte olduğunu ve bunlara uyulup uyulmadığını anlamaya çalışıyor' dedi.

Hükümete hapishanelerde terörle mücadele konusunda tavsiyelerde bulunan ve 1990'larda HMP Wandsworth'ta güvenlik şefi olan adalet uzmanı Ian Acheson, kaçışı "çok ciddi" olarak nitelendirdi.

İran ajanı Londrada firar etti İngiliz ordusunda askerdi akılalmaz yöntem

SON DERECE NADİR KAÇIŞLAR

İngiltere'de hapishaneden kaçmalar oldukça az gerçekleşiyor. 2017'den bu yana sadece beş, 2010'dan bu yana ise 20'den az kişi tesislerden kaçmayı başardı.