Dünya İşe giderken bisikletiyle ayıya çarptı!

İşe giderken bisikletiyle ayıya çarptı!

22.05.2023 - 14:20 | Son Güncellenme:

Eşine az rastlanır kazada ayı ormanın içine doğru savruldu, kürek kemiğini kıran bisikletçi ise ambulans beklerken vahşi hayvanla tekrar yüz yüze geldi.

İşe giderken bisikletiyle ayıya çarptı

Kanada'nın batısındaki British Columbia'da bisikletiyle gezintiye çıkan Kevin Milner, orman yolunda beklenmedik bir kaza geçirdi. 30 yaşındaki Milner, Kuzey Vancouver'ın North Shore Dağları'nda yürüyüş ve kayak yollarıyla bilinen rotada ilerliyordu.

Haberin Devamı

Seymour Koruma Alanı'ndaki virajı dönüp yokuş aşağı hızlandığında, bir ayıyla karşılaştı. Genç adam ayının etrafından dolaşmaya çalışsa da eşine az rastlanır çarpışmayı önleyemedi.

Ayı ormanın içine doğru savrulurken, Milner yan tarafına doğru sert şekilde düştü. Orman yolundan geçen diğer bisikletçiler ise, hemen yardım etmek için durdu.

AYI GERİ DÖNDÜ

İki kadın bisikletçi, 911'i (acil yardım hattı) aramaya yetecek kadar cep telefonu sinyali almak için hızla bisikletlerini sürdü. Üçüncü bisikletçi ise, Milner'ın yanında kaldı.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

Ancak bölgeye ilk ulaşan ambulans veya acil yardım ekipleri değildi. Ormana savrulan ayı geri dönmüştü. Milner'ı bu esnada paniğe kapılan refakatçisinin tepkisini anlatırken, "O geri döndü. Ayı geri döndü" dediğini aktardı.

Haberin Devamı

'KAN KUSUYORDUM'

Ayı Milner'a göre refakatçisiyle ilgilenmedi, "Bana gerçekten merakla bakıyordu, 'Neyin var?' der gibi bir hali vardı. Sonra ot yemeye başladı. Bir şey olmamış gibi gününe devam etti" diyerek korku dolu dakikaları anlattı.

Genç bisikletçi sakinleşmeye başladı ancak bu yardım beklerken sabırsızlanmasına engel olmadı. Kevin Milner, kan kustuğu için iç kanamadan ihtimalinden endişelendiğini belirtti. Ayrıca yürümek bir yana, bacağını dahi kaldıramadığının da altını çizdi.

ROTASINI DEĞİŞTİRECEK

Milner, başında bekleyen refakatçiyi bisikletini ödünç vermesi için ikna etti. Devamında refakatçinin yardımıyla ormanın girişine ulaştı.

Kaza bölgesine doğru hareket eden ambulans, genç bisikletçiyi ormanın kenarında buldu. Yaralı halde Lions Gate Hastanesi'ne götürülen Milner, geceyi hastanede geçirdi.

Doktorlar, kazada takla atan bisikletçinin kürek kemiğinin kırıldığını ve kalp kontüzyonu yaşadığını belirledi. Yanı sıra, kaburgalarında morarma ve uyuşukluk vardı.

Seymour Valley Patikası'nı her gün işe gidip gelirken kullanan Milner, kazanın ardından bunun yüksek ihtimalle değişeceğini kaydetti. Yerel medyaya konuşan bisikletçi, öleceğini düşündüğünü söyledi:

"Ayı koşmaya başladı ve yolun karşısına yani tam önüme koştu. Bu sırada, ona kürek kemiğinin hemen arkasından çarptım. Çarpışmayla takla atarak havaya fırladım. Ormanda bisiklet sürmemin sebebi, sadece trafikten uzaklaşmaktı değil mi? Ayıya çarptıktan sonra, arabaların arasında sürmek muhtemelen daha güvenli. Hayatta olduğum için gerçekten çok mutluyum."