Dünya İspanya polisi 50 bin metrekarelik depoda buldu! Tam 29 milyon euro değerinde...

İspanya polisi 50 bin metrekarelik depoda buldu! Tam 29 milyon euro değerinde...

11.04.2022 - 17:20 | Son Güncellenme:

İspanya polisi, Valencia'daki bir depoda doldurulmuş gergedanlar, kutup ayıları, filler ve diğer hayvanların da bulunduğunu tespit etti. Ekipler, 50 bin metrekarelik endüstriyal bir depoda potansiyel kaçakçılık üzerine araştırma yapmaya başladı.

Valencia'daki bir depoda 405'i korunan türlerden ve en az bir soyu tükenmiş örnek dahil olmak üzere 1000'den fazla doldurulmuş hayvan bulundu. Yetkililer bugün yaptığı açıklamada, fil dişleri, çita, beyaz antiloplar ve daha fazlasının bulunduğunu ve bu keşfin, İspanya'da en büyük ve Avrupa'daki en büyüklerden biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

29 MİLYON EURO'LUK KOLEKSİYON

Açıklamada, koleksiyonun 29 milyon euro değerinde olduğu ve sahibi olduğu araştırılan kişinin pek çok suçun yanı sıra kaçakçılık suçlamalarıyla da karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

BİN 90 HAYVAN BULUNDU

Soruşturma ajanları doldurulmuş hayvanları, kıyı kenti Valencia'nın kuzeyindeki küçük bir kasaba olan Bétera'nın eteklerinde 50 bin metrekareyi aşan iki depoda buldu. Bulunan bin 90 doldurulmuş hayvandan 405'i, yaban hayatı koruma sözleşmesi tarafından korunan örneklere aitti ve aralarında bir zamanlar Kuzey Afrika'da yaygın olan çarpıcı bir beyaz antilop yani Kıvrık boynuzlu oriks olarak da bilinen pala oryx'i içeriyordu. 2000 yılında Uluslararası Doğayı Koruma Birliği tarafından, bu türün vahşi doğadaki neslinin tükendiği ilan edildi.

Haberin Devamı

SOYU TÜKENMİŞ TÜRLER DE VAR

Polis yetkililerinin devasa depoda yaptığı keşifte ortaya çıkan yasa dışı koleksiyonda ayrıca, Sahra Çölü'nde addax ve Bengal kaplanı da dahil olmak üzere, neredeyse soyu tükenmiş en az iki tür daha yer aldı.

Ajanlar ayrıca doldurulmuş çita, leopar, aslan, vaşak, kutup ayısı, kar panteri ve beyaz gergedan örneklerinin yanı sıra fil türlerine ait 198 büyük fildişini de buldu.

İspanya polisi 50 bin metrekarelik depoda buldu Tam 29 milyon euro değerinde...

Operasyon, ajanların bölgede olası bir özel koleksiyondan ilk kez haberdar olduğu, geçen Kasım ayında başladı. Sivil Muhafızlar, koleksiyonun aidiyetini haklı çıkaran herhangi bir belge olup olmadığını araştıracaklarını söyledi.

GEÇEN KASIM AYINDAN BERİ ARAŞTIRILIYOR

Valencia polisinin doğa koruma ekibi Bétera'da olası bir özel koleksiyondan haberdar olduktan sonra soruşturmayı derinleştirdi. Polis, Valencia'nın tanınmış ve prestijli bir işletmesine ait olduğu iddia edilen koleksiyonun mal sahibinin, kaçakçılık ve çevre suçlarından soruşturma altında olduğunu söyledi.

MİRAS İDDİASI

Las Provincias gazetesinin haberine göre girişimci, hayvanların çoğunu babasından miras aldığını iddia ediyor. Son gelen haberlere göre, olayla ilgili şimdilik herhangi bir tutuklama yapılmadı ve hayvanların nereden geldiğini belirlemek için soruşturma sürüyor.

İspanya polisi 50 bin metrekarelik depoda buldu Tam 29 milyon euro değerinde...

Yazarlar