Dünya İsrail-Hamas arasındaki savaşta 23. güne girildi

İsrail-Hamas arasındaki savaşta 23. güne girildi

29.10.2023 - 11:56 | Son Güncellenme:

7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar bütün kaosuyla devam ediyor. İsrail son olarak Han Yunus kentinde bulunan bir binayı vurdu, saldırıda 13 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail-Hamas arasındaki savaşta 23. güne girildi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’de başlayan bombardımanı devam ediyor. Ayrım gözetmeksizin sivil yerleşim yerleri, hastaneler, camiler ve kiliselere saldırılar düzenleyen İsrail ordusu; hava, deniz ve kara operasyonlarını yoğunlaştırdı. Dün gece Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde bir binaya düzenlenen hava saldırısı sonucu 13 kişi hayatını kaybetti. Yerle bir olan binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sivil savunma ekipleri ve çevredekiler tarafından yapılırken, can kaybının artabileceği belirtildi. Öte yandan, bu sabah Han Yunus yakınlarında Filistinliler ve işgalci İsrail güçleri arasında çatışma çıktığı bildirildi. Filistinliler, İsrail'in kara kuvvetlerinin Filistin topraklarında ilerlemelerini sağlamak için bölgede ağır tank bombardımanına devam ettiğini ifade etti.

Haberin Devamı

BATI ŞERİA'DA 3 ÖLÜ

İsrail, işgal altında tuttuğu Barı Şeria’da da baskınlarını sürdürüyor. Dün gece Nablus’taki Askar Mülteci Kampı ile Ramallah’ın kuzeyindeki Beyt Rima ve Tubas’ta düzenlenen baskınlarda 3 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Nablus’taki baskınlarda çıkan çatışmada 4 Filistinlinin de yaralandığı kaydedildi.