Dünya İsrail ordusuna en ağır darbe! Bir günde 10 asker öldürüldü, albay, yarbay ve binbaşılar var

İsrail ordusuna en ağır darbe! Bir günde 10 asker öldürüldü, albay, yarbay ve binbaşılar var

13.12.2023 - 09:29 | Son Güncellenme:

Gazze'yi işgale girişen İsrail ordusu son 24 saatte bir albay, bir yarbay, üç binbaşı ve bir yüzbaşının yer aldığı askerlerin öldürüldüğünü açıkladı. İşgal ordusunun en ağır kaybına bir pusunun yol açtığı bildiriliyor. Times of Israel, albay Itzhak Ben Basat'ın Gazze'de öldürülen en kıdemli İsrail subayı olduğunu yazdı.

İsrail ordusuna en ağır darbe Bir günde 10 asker öldürüldü, albay, yarbay ve binbaşılar var

İsrail ordusunun Gazze'ye 7 Ekim'de başlattığı hava saldırıları, 31 Ekim tarihinde kara işgaline dönüştü. 300 bin yedek askeri göreve çağıran işgal ordusu, Gazze'deki aralıksız bombardımanda 18 bini aşkın Filistinliyi katletti.

Haberin Devamı

Gazze'deki birçok mahalle ve şehir enkaza dönüşüp haritadan silinirken, işgal ordusu Filistinli gruplarla girdiği sokak çatışmalarında ağır kayıplar veriyor.

İsrail ordusu, hafta başında Gazze'de öldürülen her beş askerden birinin 'dost ateşi' veya diğer kazalar sonucu öldüğünü duyurdu.

Şoke edici açıklamaya göre, 13 asker işgale katılan arkadaşları tarafından 'yanlışlıkla' vuruldu. 13 asker; hava saldırısı, tank veya silahın ateşlenmesiyle öldü. 20 kişilik listedeki iki asker ise zırhlı araçların altında kalıp ezilerek öldü. İsrail ordusunun bombardımanında şarapnel yarası alan iki asker de yine kayıp listesine girdi.

İSRAİL'DE MANŞETLER DEĞİŞTİ

Bu sabah ise İsrail ordusunun yayınladığı açıklama, ülke gündemini sarstı. Gazze'deki işgali altmış sekizinci gününde yapılan açıklamada, İsrail ordusu aralarında bir albay, bir yarbay, üç binbaşı ve bir yüzbaşının da bulunduğu 10 askerin son 24 saatte öldürüldüğünü duyurdu.

Haberin Devamı

Listenin başındaki 35 yaşındaki yarbay Tomer Grinberg, Golani Tugayı'ndaki bir taburun başında işgale katılıyordu. Yarbay Grinberg'le birlikte aynı taburdaki binbaşı Roei Meldasi de Gazze'nin kuzeyindeki Şucaiyye'deki patlamada öldü.

Golani Tugayı'ndaki bir başka taburda yer alan binbaşı Moshe Avram Bar ve yüzbaşı Ben Shelly'de aynı patlamanın hedefi oldu. İsrail hava kuvvetlerinde komutan olan binbaşı Ben Shelyy'de ölen askerler listesinde.

10 askerin bir günde öldürülmesiyle İsrail ordusunun Gazze'deki kayıpları 115'e yükselirken, haber bu sabah ülke medyasının manşetlerini değiştirdi. 

ARKA ARKAYA PATLAMALAR

Times of Israel, 10 askerden yedisinin Şucaiyye'deki bir binada arama yaparken infilak eden bir patlayıcı nedeniyle öldüğünü yazdı. Büyük patlama sonucu yedi askerin ölmesinin yanı sıra çok sayıda işgal askeri de yaralandı.Gazze Şehri yakınlarındaki Şucaiyye banliyösündeki binada bir dizi patlama gerçekleşti. Binada meydana gelen ilk büyük patlamanın ardından çevredeki askerler olay yerine koştu. İşgal güçleri yaralı askerlere yardım etmeye çalışırken ikinci bir patlama duyuldu, dakikalar sonra ise üçüncü bomba infilak etti.

Haberin Devamı

İsrail ordusuna en ağır darbe Bir günde 10 asker öldürüldü, albay, yarbay ve binbaşılar var

ALBAY SONA SAKLANDI

İsrail ordusu saatler sonra ise yeni bir açıklama yaptı, ölenler listesine iki askeri daha ekledi. Buna göre, Gazze'deki çatışmalarda Filistinli gruplar tarafından iki asker daha öldürüldü.

Ölenlerin, Golani Tugayı'ndaki komutanlardan biri olan 44 yaşındaki albay Itzhak Ben Basat ve Golani Tugayı'nın 51. Taburu'ndan bir çavuş olduğu açıklandı.

Times of Israel Ben Basat'ın, Hamas'a yönelik kara saldırısında öldürülen en kıdemli İsrail askeri olduğunu yazdı. Yayın organı yanı sıra, İsrailli üst düzey subayların Şucaiyye'de pusuya düşürüldüğünü kaydetti.

Al Jazeera'nın kıdemli muhabiri Alan Fisher ise, Şucaiyye mülteci kampında dokuz askerin bir dizi patlamada ölmesini "Açık ki, bu bir pusuydu" diyerek yorumladı.

İSRALLİ MUHABİR GEÇEN HAFTA YAZMIŞTI: ORTA DOĞU'NUN EN TEHLİKELİ MAHALLELERİNDEN BİRİ

İsrail ordusunun en sert birliği olarak tanınan Golani Tugayı, geçen hafta Şucaiyye'ye ulaşmıştı. Golani Tugayı'na iliştirilmiş hade çatışmaları izleyen İsrail merkezli Walla internet sitesinin savaş muhabiri Amir Buhbot, Şucaiyye'yi Orta Doğu'nun en tehlikeli mahallelerinden biri olarak tanımlamıştı.

Haberin Devamı

Muhabir Buhbot, Gazze'yi avucunun içi gibi bilen kıdemli bir İsrail subayının kendisine "Şucaiyye'de saklanan çok güçlü bir tabur var. Bu, Hamas'ın, askeri kanadının en güçlü taburlarından" dediğini aktarmış ve şöyle devam etmişti:

"Bu, İsrail ordusu için bir meydan okuma. Bunun benzerini, 2014'te Golani Tugayının Şucaiyye'de kara saldırısı gerçekleştirdiğinde yaşadık. Golani Tugayı Şucaiyye'ye girdi ve neyle karşılaşacağını bilmemesinin bedelini ağır ödedi."

Walla muhabiri, yazısında İsrail askeri Oron Şaul'un da Şucaiyye'de kaçırıldığını hatırlatmıştı.