Dünya İsrail tankları Gazze’nin içlerine girdi

İsrail tankları Gazze’nin içlerine girdi

31.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hamas’a karşı savaş ilan eden İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sürüyor. Son günlerde kara operasyonlarını da yoğunlaştıran İsrail’e ait tanklar, dün Gazze kenti yakınlarındaki Selahaddin yolunda görüldü.

İsrail tankları Gazze’nin içlerine girdi

Bu durum, İsrail’in Gazze kent merkezi etrafında çemberi daralttığı şeklinde yorumlanıyor. Burada yolu kapatan bir tankın, bir araca ateş açtığı yönünde videolar da sosyal medyada yer aldı. Olay sonrası yolun tekrar açıldığı öğrenildi. X’te paylaşılan bir videodaysa, bir İsrail askerinin Gazze Şeridi’nden yaklaşık iki kilometre içerde İsrail bayrağı dalgalandırdığı görüldü. İsrail ordusu Pazar günü ‘600 Hamas hedefini vurduğunu’ açıklarken, Gazze Şeridi’ndeki kara operasyonlarının genişletilmeye devam edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’deki İsrail güçlerinin kademeli olarak ilerlediğini ve Hamas militanlarıyla “doğrudan temas” kurulduğunu söyledi. Hagari ayrıca ordu faaliyetlerinin Gazze Şeridi boyunca “tırmanacağı” uyarısında bulundu. 

Batı Şeria’da da gerginlik devam ederken, Cenin kentinde İslami Cihad’a yönelik düzenlenen baskında açılan ateş sonucu 4 kişi öldü. Batı Şeria bölgesinin başkenti Ramallah şehrine düzenlenen baskında ise 20 Filistinli tutuklandı. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 457’si çocuk, 2 bin 136’sı kadın olmak üzere 8 bin 306 Filistinli hayatını kaybederken, Batı Şeria’da ise 120 Filistinli öldü.