Dünya İsrail'in saldırılarında ağır yaralanan kadının sözleri duygulandırdı

İsrail'in saldırılarında ağır yaralanan kadının sözleri duygulandırdı

15.11.2023 - 17:35 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısır'da İsrail'in saldırılarında yaralananları ziyaret etti. Ağır yaralanan bir kadının sözleri ise duygulandırdı.

Gazze'ye gönderilen sağlık yardımlarının koordinasyonu ve Gazze'deki kanser hastalarının Türkiye'ye getirilmesi konularını görüşmek üzere Mısır'a giden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaralıları ziyaret etti.

Haberin Devamı

Çocukları ziyaretini sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Koca, “Kahire'de tedavi gören Gazzeli yaralı ve kanser hastası çocukları ziyaret ettik. İhtiyaç duyan hastalarımızın Türkiye'ye getirilmesi için gerekli adımları atıyoruz. Her Gazzeli hastanın tedavisi, insanlığın onurunu kurtarmaya dönük bir çabadır” ifadelerini kullandı.

"UMARIM GAZZE'DEN HASTALARLA TÜRKİYE'YE DÖNMÜŞ OLURUZ"

Bakan Koca ve Mısır Sağlık Bakanı  Abdulgaffar ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının sorularına yantlayan Koca; "Özellikle bu süreci daha önce İsrail Sağlık Bakanlığı ile de görüşerek birlikte bir koordinasyon oluşturduk. Teknik ekipler, her üç ülkeden oluştu ve bu çalışma yoğun bir şekilde devam ediyor. Buradaki temel amacımız, öncelikle Gazze'den gelecek kanserli ve çocuk hasta grubunu Şeyh Zuveyd ve El Ariş hastanelerine getirmek ve bizim Türk doktorlarıyla birlikte Mısırlı ekip değerlendirdikten sonra uygun olan hastaları Türkiye'ye getirmek arzusundayız. Çabamız bu yönde.

Haberin Devamı

Bugün Gazze'den Türkiye'ye hasta götürebilir miyiz? Kanserli hasta alabilir miyiz? Bizim çabamız bu. Umarım bugün Gazze'den hastalarla Türkiye'ye dönmüş oluruz. Bunun içinde birazdan Sayın Bakanımla birlikte El Ariş'e geçmiş olacağız." dedi. 

AĞIR YARALI KADININ SÖZLERİ DUYGULANDIRDI

İsrail'in saldırılarında ağır yaralanan bir kadının sarf ettiği; "Ailemden 17 kişi şehit edildi. Elhamdülillah her şey için. Allah öyle yazdı kaderimizi." sözleri ise duygulandırdı.