Dünya İtalya'da 5.6 büyüklüğünde deprem

İtalya'da 5.6 büyüklüğünde deprem

09.11.2022 - 09:14 | Son Güncellenme:

Adriyatik açıklarındaki sarsıntının merkez üssü, İtalyan şehri Fano'ya yalnızca 27 kilometre. Deprem İtalya'nın yanı sıra üç bölge ülkesini daha salladı.

İtalyada 5.6 büyüklüğünde deprem

İtalya'nın Adriyatik kıyılarında bugün sabah saatlerinde bir deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Ajansı (EMSC), 5.6 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Fano şehrine 27 kilometre mesafede olduğunu duyurdu. Sahil şehri Rimini'nin denizin dibindeki depremin merkezine uzaklığı ise 63 kilometre.

Sarsıntının büyüklüğünü önce 6.1 olarak duyuran EMSC, daha sonra 5.6'ye çekti.

Yerel saatle 07.07'de gerçekleşen deprem, büyüklükleri 4'ü bulan çok sayıda artçı sarsıntıyı tetikledi.

Depremin büyüklüğünü 5.6 olarak veren ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) ise, sarsıntının Adriyatik Denizi'nin karşı kıyısında yer alan Hırvatistan'da da hissedildiğini bildirdi.

BBC, depremin İtalya ve Hırvatistan'ın yanı sıra diğer Balkan ülkeleri Slovenya ve Bosna Hersek'te de hissedildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Rimini ve çevresinde birçok evde hasar meydana gelirken, herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bildirilmedi.

İtalya'nın orta kesiminin tamamını sallayan depremin ardından, Marche bölgesinde okullar kapatıldı, demiryolu hatlarında hasar şüphesiyle tren seferleri askıya alındı.

Ancona'nın merkezinde ve istasyonda ise bazı duvarların yıkıldığı görüldü. Ancona sakinleri, depremi hisseder hissetmez panikle sokaklara koştu.

Askıya alınan tren seferleri arasında, başkent Roma ile Ancona arasındaki hat da var.

İtalya'nın merkezi, Avrupa'daki en aktif deprem bölgelerinden biri. 2016 yılında meydana gelen 6.2'lik sarsıntı, 299 can kaybına yol açmıştı. Hayatını kaybedenlerin çoğu, güzelliğiyle bilinen dağ köyü Amatrice'te yaşıyordu.