Dünya Japonya'daki uçak kazasında korkunç hata! İzin veren isim gözaltında

Japonya'daki uçak kazasında korkunç hata! İzin veren isim gözaltında

03.01.2024 - 11:31 | Son Güncellenme:

Japonya'da pist üzerinde çarpışan uçakların perde arkasından skandal bir hata çıktı. Söz konusu olayda yüzlerce kişinin hayatına mal olacak kararı veren kişi gözaltına alındı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da Haneda Havalimanı'na inen bir yolcu uçağı, sahil güvenlik uçağıyla çarpıştı. Sahil güvenlik uçağındaki altı kişiden beşi hayatını kaybetti. Yolcu uçağı çok kısa sürede alevler içinde kaldı. Japonya Havayolları uçaktaki 379 yolcu ve mürettebatın tamamının tahliye edildiğini açıkladı. Kyodo haber ajansına konuşan uçaktaki bir kazazede, iniş anıyla birlikte bir çarpma sesiyle sarsıldıklarını anlattı ve “Camdan bakınca alevleri gördüm. Kabin gaz ve dumanla doldu” dedi. Bir başka yolcu ise Kyodo haber ajansına yaptığı açıklamada, "İndiğimiz anda bir şeye çarpmışız ve yukarı doğru sarsılmışız gibi bir patlama hissettim" dedi.

Haberin Devamı

Japonyadaki uçak kazasında korkunç hata İzin veren isim gözaltında

İNGİLİZ VE FRANSIZ UZMANLAR BÖLGEDE

Haneda Havaalanı'nın bütün pistleri kapatıldı. Türk Hava Yolları'nın Tokyo seferini yapan uçağı yaklaşık bir saat uzaklıktaki Narita'ya yönlendirildi. Japonya Ulaşım Güvenliği Kurulu, ölümcül çarpışmayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatmak üzere olay yerine İngiliz ve Fransız uçak uzmanlarının da destek vereceği uzmanları gönderdi.

Japonyadaki uçak kazasında korkunç hata İzin veren isim gözaltında

KULEDEN SKANDAL İHMAL

Japon medyası, JAL 516 sefer sayılı yolcu uçağına henüz pistte bulunan sahil güvenlik uçağının kalkış yapmadan inişine izin verdiğini yazdı. Emri veren kule görevlisi soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Japonya Ulaştırma Bakanı Tetsuo Saito, kazanın nedeninin belirsiz olduğunu kesin nedenin ise soruşturma sona erdiğinde açıklanacağını bildirdi. Öte yandan Japonya'da meydana gelen en korkunç uçak kazası 1985 yılında yaşandı. Osaka'ya giden bir uçağın düşmesi sonucu uçakta bulunan 520 yolcu yaşamını yitirdi. Bu sayı tek bir uçuşta meydana gelen dünyanın da en ölümcül uçak kazalarından biriydi.

Haberin Devamı

Japonyadaki uçak kazasında korkunç hata İzin veren isim gözaltında

Japonyadaki uçak kazasında korkunç hata İzin veren isim gözaltında