Dünya Johnson kimseye destek vermeyecek!

Johnson kimseye destek vermeyecek!

12.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın 7 Temmuz’da istifa etmesinin ardından Muhafazakar Parti lideri olarak yerine geçecek adayların sayısı artıyor. Nitekim, dün Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın da yarışa katıldığını açıklayınca, aday sayısı 11’e yükseldi.

Johnson kimseye destek vermeyecek

Adaylar arasında güçlü bir isim olarak öne çıkan Truss en büyük rakibinin eski maliye bakanı Rishi Sunak olduğu düşünülürken, dün, Johnson’ın eski baş danışmanı Dominic Cummings’in Twitter paylaşımları tartışma konusu oldu. Geçmişte Johnson’ın politikalarını eleştiren Cummings, parti liderliği yarışında, aralarında Truss’ın da bulunduğu Sunak’ın rakiplerinin göreve uygun olmadığını öne sürdü. Bunun üzerine Sunak’ın kampanya ekibinin, Cummings ile çalıştığı iddia edilince, eski maliye bakanı açıklama yapmak zorunda kaldı ve kabineden ayrıldığından beri Cummings ile konuşmadığını iddia etti. Öte yandan, Johnson’ın hiçbir adayı desteklemeyeceğini açıklaması da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Johnson kimseye destek vermeyecek

İngiltere Başbakanlık Ofisi’nin kedisi ‘Larry’, internette, Boris Johnson’dan sonra parti başkanlığı için yeni favori olarak gösterildi...