Dünya Kadın düşmanı olmakla suçlandı

Kadın düşmanı olmakla suçlandı

15.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Shakira’nın şarkısında, kendisini aldattığı için kızdığı eski sevgilisi Pique’nin kız arkadaşını aşağılaması tepki gördü.

Kadın düşmanı olmakla suçlandı

16 Grammy ödüllü, Kolombiyalı şarkıcı Shakira (45) sevgilisi, İspanyol yıldız futbolcu Gerard Pique’den 11 yıllık birlikteliğin ardından 2022’de kendisini aldattığı için ayrıldı. Pique’den iki çocuğu olan şarkıcı, “Out of Your League” (Dengim Değilsin) adlı yeni şarkısında, futbolcunun sevgilisini de aşağılayınca tepki gördü. Shakira, Pique’nin kız arkadaşı Clara Chia Marti’ye yönelik küçümseyici  sözleri nedeniyle kadın düşmanı olmakla suçlandı.

Haberin Devamı

Küçümseyen sözler

Shakira’nın şarkısında, 23 yaşındaki Marti’nin adını anmadan, “Ben iki 22’liğe değerim. Bir Ferrari’yi Twingo ile değiştirdin. Bir Rolex’i Casio’yla değiştirdin” sözleri yer alıyor. Hem sosyal medya kullanıcıları, hem de kadın hakları savunucuları tarafından eleştirilen Shakira için “Kadınları aşağılamakta erkeklerden farklı değilsin” denildi. Şarkıda, Marti’yi hedef alan bölümlerinin yanı sıra Pique için de “Beyninin gelişmeye ihtiyacı var” cümlesi yer alıyor.

Şarkı rekor kırdı

Shakira’nın Cuma günü yayınladığı “Out of Your League” (Dengim Değilsin) adlı şarkısı, Youtube’da 24 saat içinde yaklaşık 70 milyon kez izlenerek bir rekora imza attı. Parça, en fazla dinlenen Latin şarkı olurken, Shakira bundan üç ay önce yayımlanan “Monotonia” adlı şarkısında da kalp kırıklığını anlattı.

Haberin Devamı

Pique’den saatli yanıt

Shakira’nın Pique ve sevgilisi için “Bir Rolex’i Casio’ya takas ettin” sözlerinin ardından futbolcu takımıyla çıktığı turnede, bileğindeki Casio’yu gösterip güldü. Pique, “Casio bize kol saatleri gönderdi. Casio ile sponsorluk anlaşmasına vardık, Kral Ligi, Casio ile anlaşma sağladı. Bu saat bir ömür boyu dayanacak” dedi.

Akalın: Her ülkede var

Demet Akalın’ın, Pique ve Shakira haberlerini, “Her ülkenin Demet Akalın’ı var” notuyla repost eden bir Twitter kullanıcısının tweet’ini sayfasına taşıması dikkat çekti. Şarkıcı, 1998-2001 yılları arasında basketbolcu İbrahim Kutluay’la aşk yaşamış, daha sonra ise aldatıldığını ima etmişti.