Dünya Dünyada infial yaratan görüntü! Ruslara tepkiler çığ gibi

Dünyada infial yaratan görüntü! Ruslara tepkiler çığ gibi

12.04.2023 - 15:23 | Son Güncellenme:

400 günden fazladır devam eden Rus işgalinde belki de kayıtlara geçen en insanlık dışı görüntü kameraya yansıdı. Söz konusu o anlar dünyada manşet olurken Zelenskiy'den konuyla ilgili jet hızında açıklama geldi.

Dünyada infial yaratan görüntü Ruslara tepkiler çığ gibi

Şubat 2022'de başlayan Rus işgali son günlerde en sıcak gündemini yaşıyor. Pentagon'dan sızan belgelerde ortaya çıkan gerçekleri dünya şok içerisinde izliyor. Sızan belgelerde Rus işgalinin yanı sıra birçok ülkenin gizli planları ve savaşa yaptığı yardım yer alıyor.

Haberin Devamı

MISIR'DAN 40 BİN FÜZE

Sızan belgelerde ortaya çıkan en büyük gerçeklerden biri de Mısır'ın savaş politikası oldu. ABD ile aralarından su sızmayan Mısır'ın Rusya'ya gizli olarak destek verdiği ve 40 bin füze gönderdiği ortaya çıktı.

Dünyada infial yaratan görüntü Ruslara tepkiler çığ gibi

72 KM KAZDILAR

Son günlerde Rus ordusu, Ukrayna'nın bahar aylarında Kırım'a olası bir saldırısı için bölgeyi güçlendiriyor. Uydu görüntüleri ve bölgeden gelen son fotoğraflarda bu durum gözler önüne serildi. Ancak bir süre sonraR us ordusunun sadece Kırım'da değil Zaporizhzhia bölgesinde de siperler inşa ettiği ortaya çıktı.

Yine uzaydan çekilen görüntülere göre siperlerin uzunluğu tam 45 mil yani 72 kilometre.7 2 kilometrelik siper hattı Melitopol'un merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İngiliz basınında ortaya çıkan haberlere göre siperlerin kazılmasına eylül ayında başlandı ve Kırgızistan'dan bölgeye işçiler getirildi.

Haberin Devamı

Dünyada infial yaratan görüntü Ruslara tepkiler çığ gibi

GİZLİ FÜZEYİ FIRLATTILAR

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yalnızca bir 'eğitim savaş başlığı' olarak tanımladığı füze, 11 Nisan'da Ukrayna sınırına yalnızca 550 kilometre uzaklıktaki tesisten fırlatıldı. Bakanlık fırlatmanın amacının yeni füzenin 'olası muharebe kabiliyetini test etmek' olduğunu söyledi.

Dünyada infial yaratan görüntü Ruslara tepkiler çığ gibi

SARMAT FÜZESİ HAZIR MI?

Rusya ayrıca, yeni bir kıtalararası balistik füze türünü de konuşlandırmaya hazırlanıyor. Putin, Sarmat füzesinin yıl sonunda hazır olacağını duyurmuştu. ABD ise söz konusu füzenin yakın zamanda yapılan bir testte başarısız olduğunu açıklamıştı.

Batılı analistler tarafından "Şeytan 2"  olarak adlandırılan Sarmat, birden fazla nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip ve Putin'in "yenilmez" olarak tanımladığı Rusya'nın yeni nesil füzeleri arasında yer alıyor.

RUS ASKERİNDAN SKANDAL

Masada bunlar olurken sahada savaş bütün kaosuyla sürüyor. Son olarak Rus Telegram kanallarında ortaya çıkan bir görüntüde Rus askerinin yaptığı dehşet gözler önüne serildi. Ukraynalı esirin canlı canlı boğazını kesen şahıs o anları anbean kaydettirdi.

'ACIYOR DUR'

Kamera yansıyan dehşette, Ukraynalının urban, öldürülmeden önce defalarca “Acıyor” ve “Dur” sözlerini söyleyerek merhamet dilediği görüldü. Kamera tarafından kayıt altına alınan bir seste ise arkadaki birkaç kişinin katile, yaralı adamın kafasını kesmesi ve omurgasını kırması için alay ettiği duyuldu.

Haberin Devamı

Dünyada infial yaratan görüntü Ruslara tepkiler çığ gibi

Konuyla ilgili gün içerisinde ise Zelenskiy'den açıklama geldi. Zelenskiy, batılı liderlerden görüntüye tepki göstermelerini istedi ve konuyla ilgili şu sözleri kullandı:

'Bu caniliği bütün dünya görmeli. Bu kaza değil alışkanlık. Sadece burada değil bunları Bucha'da yaptılar hem de binlerce kişiye. Putin'in Rusya'sı tam olarak bu'

Dünyada infial yaratan görüntü Ruslara tepkiler çığ gibi