Dünya Kalp söken melek yüzlü gaddar! 13 yaşında başladı, canavardan farkı yok

Kalp söken melek yüzlü gaddar! 13 yaşında başladı, canavardan farkı yok

25.02.2024 - 06:58 | Son Güncellenme:

Meksika kartelleri denince kan donduran detaylar arasında akla ilk gelen uygulanan işkence ve infaz yöntemleri oluyor. Ancak bunlar arasında öyle bir örnek var ki eşine benzeri zor rastlanır cinsten. Polislerin yaptığı baskınlarda bir evde buldukları 13 bıçak, 1 pala ve 2 insan kalbi korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

Kalp söken melek yüzlü gaddar 13 yaşında başladı, canavardan farkı yok

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Meksika, kartellerin kendi arasında veya merkezi hükümete bağlı güvenlik güçleriyle karteller arasında yaşanan çatışmalarla gündemde kendine sık sık yer buluyor. Tüm bu çatışma haberlerinin arasında duyanların kanına donduran detayların başında ise uyuşturucu kartellerinin kimi zaman rakip kartel üyelerine, kimi zaman güvenlik güçlerine kimi zaman da ihanetle suçladığı kendi üyelerine uyguladığı işkence ve infaz yöntemleri geliyor. Buna örnek olacak son gelişme de geçtiğimiz hafta ABD’nin Meksika sınırında bulunan El Paso şehrinde yaşandı. Meksika’nın ‘en zalim tetikçilerinden’ biri olduğu belirtilen 'La Chely’'lakaplı Michelle Angelica Pineda, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), El Paso Polis Teşkilatı ve ABD sınır devriyelerinin gerçekleştirdiği ortak operasyon sonucunda yakalandı.

Kalp söken melek yüzlü gaddar 13 yaşında başladı, canavardan farkı yok

Haberin Devamı

Pineda’nın Meksika içinde yasadışı faaliyet gösteren en büyük kartel yapılanmalarından Sinaloa Karteli'nin infazlardan sorumlu üyelerinden ve ‘Artistas Assessino’ (Sanatçı Suikastçılar) çetesinin başında olduğuna inanılıyor. Sinaloa Karteli'nin, bir dönem 2019 yılında ABD'de cinayet ve uyuşturucu suçlarından ömür boyu hapse mahkum edilen 'El Chapo' (Bücür) lakaplı Joaquin Guzman tarafından yönetildiği biliniyor.

‘KURBANLARIN BEDENLERİNİ PARÇALIYORDU'

Geçtiğimiz 15 Şubat günü bir otelde yakalanan Pineda’nın çocukluk yaşlarından bu yana birçok cinayette rol aldığı ve cinayetleri işlerken canavarca yöntemler kullandığından şüphe ediliyor. FBI tarafından 16 Şubat günü yapılan açıklamada, Pineda’nın kurbanlarının bedenlerini ve kalplerini çıkardığına yönelik ifadeler yer aldığı ve cinayetleri canavarca hislerle işlediği belirtiliyor.

Kalp söken melek yüzlü gaddar 13 yaşında başladı, canavardan farkı yok

FBI’ın El Paso'dan sorumlu olan özel ajanı John Morales, Pineda’nın Meksika’ya iade edildiğini ifade ederek, “Şiddet yanlısı bir suikastçıyı sokaklarımızdan başarılı şekilde uzaklaştırıp, yargılanmak üzere Meksika kolluk kuvvetlerine teslim ettik. Pineda gibi insanların toplumumuzu zehirlemesini önlemek için kolluk kuvvetleri, özel sektör ve yabancı kolluk kuvvetlerindeki ortaklarımızla çalışmak oldukça önem arz ediyor” dedi.

Haberin Devamı

İşlediği cinayetler ve uyuşturucu kaçakçılığı sebebiyle ABD ve Meksika güvenlik güçleri tarafından uzun süredir aranan 22 yaşındaki Pineda’nın, ilk cinayetini 13 yaşındayken işlediği tahmin ediliyor. ‘Soğukkanlı bir katil’ olarak tanımlanan Pineda’nın ABD’ye yasadışı şekilde geçmeden önce El Paso’nun karşısında bulunan sınır kenti Ciudad Juarez’de işlenen bir dizi cinayetin arkasındaki isim olduğu tahmin ediliyor.

EVİNDE 2 İNSAN KALBİ BULUNDU

‘La Chely’ lakaplı Michelle Angelica Pineda’nın evi olduğu değerlendirilen konutta yapılan aramalar sonucunda 2 insan kalbi bulunduğunu belirten yetkililer, evde bulunan 1 pala ve 13 bıçağın da Pineda’nın öldürdüğü kişilere ait olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Pineda’nın öldürdüğü kişilerin kalbini son dönemde Meksika’da özellikle karteller arasında yaygınlaşan Santa Muerte (Kutsal Ölüm) kapsamında bedenlerden çıkardığı ve kalpleri Santa Muerte sunaklarının önüne koyduğu iddia ediliyor.


Kalp söken melek yüzlü gaddar 13 yaşında başladı, canavardan farkı yok

Santa Muerte

13 YAŞINDA İLK CİNAYETİNİ İŞLEMİŞ

Meksika’nın Chihuahua eyaletinin kuzey bölgesi savcısı Carlos Salas, yaptığı açıklamada Pineda’nın öldürme emirlerini halihazırda cezaevinde bulunan bir kartel üyesinden aldığının tespit edildiğini belirterek, “Elimizdeki verilere göre Pineda ilk cinayetini 13 yaşında işledi. Bu genç kadın, hem evinin içinde hem de dışında şiddetle çevrili olarak büyüdü ve kısa süre içinde ‘Artistas Assessino’ gibi yapılanmaların bir parçası haline geldi” şeklinde konuştu.

Michelle Angelica Pineda’nın üyesi olduğu çeteyle alakalı yapılan daha önceki operasyonlarda, çete üyesi olduğu iddia edilen 5 kişi yakalanmış ve Pineda polislerden kaçmayı başarmıştı. ABD’de yakalandıktan sonra Meksika’ya iade edilen Pineda, şimdi daha önce işlediği düşünülen 3 farklı cinayetten mahkeme karşısına çıkacağı günü beklerken gözaltında tutuluyor.