Dünya Katliamın görüntüleri sızdırıldı! Korkak polisler böyle kaçışmış...

Katliamın görüntüleri sızdırıldı! Korkak polisler böyle kaçışmış...

13.07.2022 - 09:20 | Son Güncellenme:

ABD, tarihinin en kanlı saldırılarından biri olarak hatırlanan ve 21 kişinin öldürüldüğü katliamın yaralarını sarmaya çalışıyor ancak ortaya çıkan skandal görüntüler buna kolay kolay izin vermeyecekmiş gibi görünüyor.

Takvim yaprakları 24 Mayıs 2022'yi işaret ederken, ABD tarihinin en kanlı okul saldırılarından biri gerçekleşti. Saatler 11.30'u gösterirken, liseden mezun olmayı başaramayan 18 yaşındaki fast food restoranı çalışanı Salvador Ramos, Teksas'ın Uvalde kentindeki Robb İlköğretim Okulu'na gelerek yaşları yedi ile 11 arasında değişen 19 ilkokul öğrencisini ve iki öğretmeni katletti. Annesi Adriana Reyes tarafından "şiddet uygulayan ya da saldırgan biri değil" diye tanımlayan Kuzey Dakota kökenli katliamcı, saldırıdan sadece birkaç gün önce kutladığı 18'inci doğum gününde iki tüfek satın aldı. San Antonio kentinin 128 kilometre batısındaki Uvalde kasabasında bunan Robb İlkokulu'na aracıyla gelen Salvador Ramos, hem otomatik AR-15 tüfek hem de tabancasıyla girdiği sınıfta çocukları gözünü kırpmadan vurdu.

Haberin Devamı

SKANDAL GÖRÜNTÜLER SIZDIRILDI

Katliamın görüntüleri sızdırıldı Korkak polisler böyle kaçışmış...

O günden beri ABD, Teksas Uvalde saldırısının yaralarını sarmaya çalışıyor ancak ortaya çıkan skandal görüntüler buna kolay kolay izin vermeyecekmiş gibi görünüyor. 18 yaşındaki saldırgan, 19 çocuk ve iki öğretmeni gözünü kırpmadan öldürmüş ve ABD kanlı saldırıyla sarsılmıştı.

POLİSLER KORİDORDA ÇILGINCA KAÇIŞTI

Korkunç saldırının yeni görüntülerini, ABD-Austin merkezli bir gazete olan The Statesmen ele geçirdi. 24 Mayıs'ta 21 kişiyi katleden 18 yaşındaki saldırgan Salvador Ramos'a ait görüntülerde, izleyenlerin tüylerini diken diken eden bir ayrıntı dikkat çekti. 19 çocuk ve iki öğretmen sınıflarında ölüme terk edilirken, polis memurlarının Robb İlkokulu'nun koridorunda nasıl çılgınca kaçıştığı ortaya çıktı.

Katliamın görüntüleri sızdırıldı Korkak polisler böyle kaçışmış...

Haberin Devamı

KATLİAM SIRASINDA ELLERİNİ TEMİZLEDİ

77 dakikalık klip, 18 yaşındaki Ramos'un saldırıya başlamasından sadece birkaç dakika sonra polislerin okula koştuğunu gösteriyor. Ancak ihbara cevap vererek olay yerine gelen polisler, onunla yüzleşmek yerine durup oyalandılar. Tüyler ürperten görüntüde kasklı ve yelekli bir polis, duvara monte edilmiş bir el dezenfektanı ile ellerini temizledi ve hatta telefonunu kontrol etti.

Katliamın görüntüleri sızdırıldı Korkak polisler böyle kaçışmış...

Okul güvenlik kameralarından alınan görüntülere göre, memurlar ayrıca Ramos'un kendilerine doğru ateş açtığı sırada koridordan koşarak kaçarken görüldü. Bu görüntüler, yerel ve eyalet yetkililerinin, saldırgandan sadece birkaç metre uzakta olmalarına rağmen kanlı saldırıyı durdurmak için harekete geçmediğine dair kahredici raporları doğruluyor.

Katliamın görüntüleri sızdırıldı Korkak polisler böyle kaçışmış...

Görüntülerde, ağır silahlı güvenlik güçlerinin koridorda dolaştıkları, ayrıldıkları, geri geldikleri, birbirleriyle konuştukları ve Ramos'u engellemeye çalışabilecekleri değerli anlarda, bunun yerine arama yaptıkları görülüyor. Polislerin, Ramos'un masum çocukları ve öğretmenleri vurduğu sınıfa nihayet giriş yapmaları 77 dakika sürüyor.

GÖMLEĞİNDEN TUTUP ENGELLEDİLER

Binanın içini gösteren güvenlik kamerası kayıtlarına göre, silahlı saldırgan Salvador Ramos koridorun aşağısındaki sınıftakilere vahşice saldırırken, iki polis memuru, sınıftaki kızı öldürülen öğrencilerden biri olan şerif yardımcısı Felix Rubio'yu gömleğinden tuttu. Yıkılan baba, daha sonra ölü bulunan 10 yaşındaki kızı Lexi'nin hayatından endişe ettiği için eli ağzında kenetlenmiş halde görülebiliyordu.

Haberin Devamı

Görüntüler ayrıca, polislerin, kilitli bile olmadığı ortaya çıkan sınıfın anahtarları için dakikalar süren sonuçsuz arayışını da gözler önüne seriyor.

Katliamın görüntüleri sızdırıldı Korkak polisler böyle kaçışmış...

Videonun eyalet milletvekilleri tarafından Pazar günü yayınlanması planlanıyordu. Ancak yetkililer, yas tutan ailelere yayınlanmadan önce görüntüleri özel olarak izleme fırsatı vermek istediklerini söyledi.

Saldırıda 11 yaşındaki kızı Layla Salazar'ın öldürüldüğü Vincent Salazar, New York Post'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Polisin işini yapmadığını hepimiz biliyoruz, ancak bunu görmek bunu tekrar doğruladı. Hesap vermeleri gerekiyor. Yerlerinden kıpırdamayan bu insanların çoğu iş sahibi olmamalı.

ÇOCUKLARIN ÇIĞLIKLARINI "KESTİLER"

The Statesmen gazetesi, saldırının kilit anlarını gösteren görüntülerin 'düzenlenmiş' bir versiyonunu yayınladı. Gazete ayrıca, "çocukların çığlıklarını" düzenlediğini de kaydetti. Görüntülerin, Ramos'un saldırısı sırasında, birçoğu okulun dışında bekleyen, içeri girmeleri ve çocuklarını kurtarmaya çalışmaları yasak olan harap durumdaki ebeveynler için öfkeyi daha da artırması muhtemel.

Katliamın görüntüleri sızdırıldı Korkak polisler böyle kaçışmış...

Haberin Devamı

Saldırıyı araştıran eyalet komitesi başkanı Texas House Temsilcisi Dustin Burrows'un sözcüsü, New York Post'a yaptığı açıklamada, "Bu noktada, raporumuzun bir parçası olarak ailelerle paylaşma sözümüzü tutuyoruz" dedi.

TEK KELİMEYLE KORKUNÇ

Uvalde'yi temsil eden Eyalet Senatörü Roland Gutierrez, görüntülerin sızdırılmasını "korkunç" olarak nitelendirdi ve ekledi: "Yetkililer ailelere Pazar günü bu korkunç görüntüleri izlemeye hazırlanmalarını söyledi. Ancak birisi görüntüleri sızdırdı. Teksas Valisi Greg Abbott ve Teksas Kamu Güvenliği Departmanı, aileleri hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor."

 

Yazarlar