Dünya Kayıp banka kartı buldu, şifreyi tesadüfen bilip hesabı boşalttı

Kayıp banka kartı buldu, şifreyi tesadüfen bilip hesabı boşalttı

28.12.2023 - 13:34 | Son Güncellenme:

Genç bir kadın tesadüf eseri kayıp bir ATM kartı buldu, hemen kartı alarak şifreyi tahmin etmeye çalıştı. Şaşırtıcı şekilde şifreyi bulan kadın, dakikalar içinde tüm parayı çekerek hesabı boşalttı. Yakalandığında yaptığı savunma ise, pes dedirtti.

Kayıp banka kartı buldu, şifreyi tesadüfen bilip hesabı boşalttı

Şaşırtan olay, Çin'in Jiangsu eyaletinde yaşandı. Yerel haber kaynaklarına göre, Çinli kadın yerde kayıp bir ATM kartı buldu. Adı açıklanmayan kadın, şifreyi doğru tutturma ihtimalini düşünerek hemen harekete geçti. 

Haberin Devamı

Bankamatikteki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre, kadının şifreyi birkaç kez yanlış girdiği dikkat çekti. Ancak daha sonra, kartın arka tarafına yazılmış '0' yazısı gözüne takıldı. 

Şifrenin belki de altı haneli '0' olabileceğini düşünerek, tekrar girişimde bulundu. Onay tuşuna bastığı an, tahmininde haklı olduğu ortaya çıktı. Kadın, hızla hesapta yüklü olan nakit miktarına dikkatini çevirdi. 

HIZLA PARAYI ÇEKTİ, SEVİNÇ İÇİNDE UZAKLAŞTI

Hesapta 40 bin Yuan olduğu gören kadın, hareketinin sonuçlarını düşünmeden hesabı boşalttı ve sevinç içinde olay yerinden uzaklaştı. Para çekildiği esnada, kart sahibine hesabından para çekildiğine dair bir bildirim gitti. Hesap sahibi derhal polise ihbarda bulundu. 

Haberin Devamı

Olayla ilgili hızla soruşturma başlatan yerel güvenlik güçleri, kamera görüntüleri yardımıyla kadının kimliğini tespit etti ve kadın tutuklanarak gözaltına alındı. 

'YASADIŞI OLDUĞUNU BİLMİYORDUM'

Kadın ifadesinde, yaptığının 'yasadışı olduğunu bilmediğini' savundu. Başlangıçta kadın hakkında başkasının malına yasadışı biçimde el koymaktan, 20 bin ila 200 bin Yuan arasında değişen para cezası ve 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmasına karar verildi. 

Ancak, kadının suçunu kabul etmesi aldığı tüm parayı iade etmeyi de kabul etmesi göz önüne alındı ve hesap sahibi de dava açmamayı kabul etti. Şehir savcılığı bu sebeple kadına dava açılmamasına karar verdi.