Dünya Kim savaş baltalarını hazırlıyor!

Kim savaş baltalarını hazırlıyor!

11.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, orduya savaş hazırlıklarını “saldırganca” bir şekilde hızlandırma talimatı vererek, Genelkurmay Başkanı General Pak Su Il’i görevden aldı.

Kim savaş baltalarını hazırlıyor

Kim’in başkanlığında düzenlenen Kore İşçi Partisi (WPK) Merkezi Askeri Komisyonu 7. Genişletilmiş Toplantısı’nın ana gündem maddesini, “düşman saldırısını ezici bir stratejik caydırıcılıkla tek hamlede etkisiz hale getirme” ve “beklenmedik bir durumda eş zamanlı askeri harekatlar başlatma” konuları oluşturdu.

Haberin Devamı

Kore Yarımadası ile çevresinde barış ve istikrarı bozan askeri faaliyetleri caydırmak amacıyla alınacak önlemlerin tartışıldığı toplantıda, Kim, generallere haritalar gösterdi ve Güney Kore’ye karşı “büyük eylemlerden” bahsetti.

Toplantıda fiili savaş tatbikatlarının aktif olarak yürütülmesi ve harekat planları her an uygulamaya konulacakmışçasına yoğun hazırlık yapılması kararlaştırılırken, Kim, orduya savaş hazırlıklarını ve silah üretimini hızlandırma talimatı verdi. Kim, ayrıca savaş caydırıcılığı için saldırı araçlarının güvence altına alınması ve bunların gerekli birimlerde konuşlandırılması çağrısında bulundu.

Kim savaş baltalarını hazırlıyor

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), söz konusu toplantıda Genelkurmay Başkanı General Pak Su Il’in görevden alınarak, yerine Mareşal Ri Yong Gil’in getirildiğini duyurdu. Kuzey Kore lideri, son dönemde silah tesislerine ziyaretlerini de artırmıştı.

Haberin Devamı

“Savaşa hazırlık” kararının, ABD ile Güney Kore’nin geniş çaplı bir ortak askeri tatbikata hazırlandığı sırada alınması ise dikkat çekti.