Dünya Kim Yong'dan Pyongyang'ın göbeğine ‘Köpek eti’ restorantı! 'Sağlıklı diyet' diye duyurdu

Kim Yong'dan Pyongyang'ın göbeğine ‘Köpek eti’ restorantı! 'Sağlıklı diyet' diye duyurdu

03.03.2023 - 11:26 | Son Güncellenme:

Pandemi sonrası kıtlıkla boğuşan Kuzey Kore'de Kim Yong-un çok konuşulacak bir karara imza attı. Son 2 ayda 2 kez gıda komitesini toplayan devlet başkanı, 'Köpek eti' restorandı açtığını duyurdu.

Kim Yongdan Pyongyangın göbeğine ‘Köpek eti’ restorantı Sağlıklı diyet diye duyurdu

Kore Merkezi Haber Ajansı tarafından aktarılan haberlerde Kim Yong-Un tarafından liderlik edilen 'Gıda Krizi' toplantısı, Kore İşçi Partisi'nin (KİP) genel merkezinde düzenlendi. Haberde, yetkililerin "yeni çağda kırsal devrim programını inceleyip yeniden değerlendirdiği" ifade edildi.

Haberin Devamı

Tarım politikalarında atılması gereken acil adımlarla ilgili görüşmeler de yapıldığı bildirildi. KCNA, toplantıda nasıl kararlar alındığına ve ne tür değişikliklere gidileceğine dair herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Kim Yongdan Pyongyangın göbeğine ‘Köpek eti’ restorantı Sağlıklı diyet diye duyurdu

ABD merkezli haber ajansı Associated Press, Kuzey Kore Başbakanı Kim Tok-hun ve KİP Başkan Yardımcısı Jo Yong-won'un da katıldığı görüşmeyle ülkede ilk defa sadece tarım politikalarının ele alındığı bir genel oturum düzenlendiğini bildirildi.

PANDEMİ SONRASI KITLIK ZİRVEDE

Fransız haber ajansı AFP ise bu tür genel oturumların ülkede yılda bir ya da iki kez gerçekleştiğini ama bu toplantının iki ay içinde düzenlenen ikinci görüşme olduğuna dikkat çekti. Öte yandan son dönemde füze programı nedeniyle Pyongyang yönetimine uygulanan uluslararası yaptırımlar ve doğal afetler nedeniyle oluşan gıda kıtlığı, pandemide Çin'in sınırlarını kapatmasıyla daha da kötüleşti.

Haberin Devamı

GÜNEY KORE DOĞRULADI

Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcüsü Koo Byoungsam, "Kuzey Kore'de ciddi gıda sıkıntısı yaşandığını düşünüyoruz" demiş ve Pyongyang yönetiminin Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Gıda Programı'ndan destek talep ettiğini savunmuştu.

BAŞKENTİN GÖBEĞİNE KÖPEK ETİ RESTORANDI

Tüm bu gelişmeler yaşanırken ülkeden ilginç bir haber geldi. Sık sık ilginç çıkışları ve nükleer tehditleriyle gündeme gelen Kim Yong-Un, başkentte bir restoran açma kararı aldı. Piyongan'ın merkezinde bulunan nehrin hemen yanına açılacak olan restorandın özelliği ise dünyada gündem oldu.

Kim Yongdan Pyongyangın göbeğine ‘Köpek eti’ restorantı Sağlıklı diyet diye duyurdu

'SAĞLIKLI DİYET' OLARAK NİTELENDİRDİ

Söz konusu restoranda 'Sağlıklı diyet' amacıyla köpek eti satılacağı açıklandı. Raporlar, restoranın ülkede bir süredir devam eden sağlıklı beslenme kampanyasının bir parçası olarak açılacağını öne sürüyor. Ancak duyuru, ülkedeki kıtlık iddialarının ortasında ve Kim liderliğindeki tarımla ilgili bir zirvenin hemen ardından geldi.

Kim Yongdan Pyongyangın göbeğine ‘Köpek eti’ restorantı Sağlıklı diyet diye duyurdu

Öte yandan köpek eti Kuzey Kore'de ulusal bir yemek olarak kabul ediliyor. Ülkede köpek etinden yapılan yemek yarışmaları bile mevcut, bu yarışmalar resmi devlet televizyonu olan KCTV'den yayınlanıyor.