Dünya Kimsenin haberi olmadan kendi cenaze müziğini besteledi!

Kimsenin haberi olmadan kendi cenaze müziğini besteledi!

12.02.2022 - 07:07 | Son Güncellenme:

12 yaşındaki Kyan Pannel'ın trajik ölümünden sonra ailesi bir kahreden bir detay keşfetti. Oğulları hakkındaki şaşırtan gerçeği öğrenen aile, bunun hikâyesini Facebook'tan paylaştı. Dünyanın dört bir yanındaki müzisyenler ise bu çağrıya kayıtsız kalmadı.

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Avustralya'da yaşayan 12 yaşındaki Kyan Pennell, geçen 31 Ocak'ta korkunç bir şekilde hayatını kaybetti. Küçük çocuk, karavan ve bir kapı arasında sıkışıp kaldığında, babası Ian'a aile çiftliğinde ev işlerinde yardım ediyordu. Küçük oğlunu yeni kaybetmiş olan yaslı anne, oğlunun ölümünden sonra, oğluna ait bir defterde inanılmaz bir detay keşfetti.

Haberin Devamı

Kimsenin haberi olmadan kendi cenaze müziğini besteledi

ENDİ KENDİNE ÖĞRENDİ

Kyan, YouTube eğitimlerini izleyerek hem Chopin hem de Beethoven çalmayı kendi kendine öğrenen bir klasik müzik tutkunuydu. Ölmeden 7 ay önce kendi kendine piyano çalmayı öğrenmiş ve anne-babasının haberi olmadan kendi bestesini yapmaya başlamıştı.

ESTE YAPMAYA BAŞLADIĞINDAN HABERİ YOKTU

Annesi Amanda Brierley'in ise oğlunun beste yapmaya başladığından haberi yoktu. Oğlunun boş defterinde bitmemiş bir şarkı bulan anne, onun cenaze töreninden önce bunu duymak için can attı. Çünkü acılı anne, oğlunun yaptığı besteyi kendisinden duyma fırsatı bulamamıştı.

Kimsenin haberi olmadan kendi cenaze müziğini besteledi

'DÜNYALARA BEDEL OLUR'

Amanda, Facebook'ta yaptığı bir paylaşımda, "Kyan kendi klasiğini besteliyordu (yanılıyor olabilirim ama 'modern' klasik dediğini düşünüyorum)" diye yazdı. "Ne bestelediğini hiç duymadım. Notaları okuyup çalan ve bize gönderen olur mu? Onun bestesini dinlemek bizim için dünyalara bedel olur" dedi.

Haberin Devamı

KONSER PİYANİSTİ OLMAK İSTİYORDU

Yaslı anne Amanda'ya göre, Kyan bir konser piyanisti olmak istiyordu ve uyumadığı her anını satın almak için para biriktirdiği piyanonun başında geçiriyordu. Perişan durumdaki anne verdiği bir demeçte, "Hayata tutunmamızı sağlayan küçük şey, onun üzerinde çalıştığı bu besteyi bulduğumuz zamandı" ifadelerini kullandı.

Kimsenin haberi olmadan kendi cenaze müziğini besteledi

'CO MİNÖR CORVUS, ETUDE #1'

Ailesi Kyan'ın bestesine 'Co minör Corvus, Etude #1' adını verdi. Bunun nedeni ise Kyan'ın Latince kelimeleri alıntılamaktan zevk almasıydı. Amanda, "Corvus, reenkarne olursa, olmak istediğini söylediği 'kuzgun' anlamına gelir. Cor ise, çokça sahip olduğu kalp anlamına geliyor" diyerek şarkının ne anlam ifade ettiğini duygu dolu sözlerle açıkladı.

Kimsenin haberi olmadan kendi cenaze müziğini besteledi

'BENİM GÜZEL OĞLUM, İŞTE BURADAYIZ'

Amanda, müzisyenleri Kyan'ın müziğini onun amaçladığı gibi tekrarlanan parçalar, değişen bir tempo, ışık ve gölgeyle tamamlamaya çağırdı. Acılı anne sözlerini, "Bütün bu harika insanlar şimdi onun müziğini çalıyor olsa o kadar çıldırırdı ki. Aslında kendi cenaze şarkısını bestelediğini bilmiyordu. Benim güzel oğlum, işte buradayız" sözleriyle duygularını ifade etti.

Haberin Devamı

MÜZİSYENLER TARAFINDAN GÖRÜLDÜ

Acılı annenin yürek parçalayan gönderileri, dünyanın dört bir yanındaki müzisyenler tarafından görüldü. Bu arada Avustralya'daki Queensland Senfoni Orkestrası üyeleri, küçük çocuğun cenaze parçasını kaydetmek için bundan ilham aldı. Orkestranın baş çellisti Hyung Suk Bae, geçen hafta Kyan'ın bestesini çalmak için kendi piyanosunun başına oturduğunu söyledi. Hyung Suk Bae, "Bazen müzik seninle konuşur. Ben onu gerçekten yavaş çalmaya başladım. Kulağa çok güzel ve saf, hoş ve basit geliyordu" diye konuştu.