Dünya Kimyasal tanka düşüp serbest kaldı, zehirli kedi firarda!

Kimyasal tanka düşüp serbest kaldı, zehirli kedi firarda!

13.03.2024 - 08:56 | Son Güncellenme:

Tehlike saçan kimyasal maddeyle dolu tankın içine düştü. Ardında kendisini ele veren kimyevi maddeyle ıslanan pati izlerini bırakarak hızla olay yerinden uzaklaştı. Yetkililer, alarma geçerek, halka 'anormal' görünün bir kediye' dokunmamaları yönünde uyarı geçti.

Kimyasal tanka düşüp serbest kaldı, zehirli kedi firarda

Derleyen: Ayşe Kısakürek Japonya'nın batısındaki Fukuyama şehrinin sakinleri, zehirli kimyasallarla dolu bir tanka düşen kedinin serbestçe sokaklarda gezindiğinin anlaşılması sonrasında kedilere dokunmamaları konusunda uyarıldı.

Haberin Devamı

PATİ İZLERİNİ BIRAKARAK KAÇTI

Uyarı, bir fabrika işçisinin konteynerden uzaklaşan sarı pençe izleri bulmasının ardından yapıldı. Daha sonra güvenlik kamerası görüntüleri incelendi ve kedinin arkasında pati izlerini bırakarak kaçtığı doğrulandı.

Kimyasal tanka düşüp serbest kaldı, zehirli kedi firarda

Yetkililer halktan hayvandan uzak durmalarını ve gördükleri herhangi bir ipucu konusunda polise yardımcı olmalarını istedi. Meraklı kedinin, turuncu ve kahverengi renkli, son derece asidik ve kanserojen bir kimyasal olan hekzavalent krom dolu bir tanka düştüğü düşünülüyor.

'ANORMAL GÖRÜNEN BİR KEDİYE DOKUNMAYIN'

Yerel medyaya göre, bir personel dün fabrikaya geldiğinde pati izlerini keşfetti. Fukuyama şehrinin çevre ekibi halkı 'anormal görünen bir kediye' dokunmamaları konusunda uyardı ancak aynı zamanda hayvanın olay sonucunda ölmüş olabileceğini de açıklamalarına ekledi. Fabrikanın sahibi şirket, tankın bir örtüyle kapatıldığını ancak o kısmının ters çevrildiğini aktardı.

Haberin Devamı

AFP haber ajansına göre bir şirket sözcüsü şunları söyledi: 

"Olay, daha önce hiç beklemediğimiz bir şey olan, kedi gibi küçük hayvanların içeri girmesini engellemek için önlem alma ihtiyacı konusunda bizi uyandırdı."

Hekzavalent krom; cilt tahrişine, solunum sorunlarına ve körlüğe yol açabilir ve personelin maddenin yakınında çalışırken maske ve lastik eldiven takması gerekir.

Yetkililer, Salı günü itibarıyla kediye ilişkin herhangi bir ihbar bildirilmediğini kaydediyor.

Yazarlar