Dünya Kobe’nin eşine 16 milyon dolar tazminat!

Kobe’nin eşine 16 milyon dolar tazminat!

26.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’li basketbol yıldızı Kobe Bryant ile kızının öldüğü kazadan uygunsuz fotoğraflar çekilip sızdırılmıştı. Bu nedenle Los Angeles İdaresi sporcunun eşine 16 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Kobe’nin eşine 16 milyon dolar tazminat

ABD’de efsanevi basketbolcu Kobe Bryant 26 Ocak 2020’de meydana gelen helikopter kazasında kızı Gianna (13) ve altı kişiyle birlikte yaşamını yitirmişti. 41 yaşında ölen sporcunun hayatına mal olan kazadan çekilen uygunsuz fotoğraflar dışarı sızdırılmıştı. ABD basını, fotoğrafları Los Angeles İdaresi’ne bağlı polislerin ve itfaiyecilerin çekip başkalarıyla paylaştığını yazmıştı. Kobe Bryant’ın eşi Vanessa Bryant da bu nedenle idareye dava açmıştı.

Haberin Devamı

'PANİK ATAK GEÇİRDİM'

Vanessa Bryant (40) mahkemede, “Bu fotoğrafların paylaşıldığını öğrendiğimde panik atak geçirdim. Çünkü ben eşimi ve kızımı sağlıklı halleriyle hatırlamak istiyorum” demişti.

Kobe’nin eşine 16 milyon dolar tazminat

Vanessa Bryant mahkemeye en büyük kızı Natalia (19) ile geldi.

'TANIDIKLAR ARASINDA PAYLAŞILDI'

Duruşmada, fotoğrafların cep telefonuyla çekildiği, başkalarına gösterildiği, hatta bunun bir galada ve bir barda da yapıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Sanık avukatıysa “Kazanın meydana geldiği alanın fotoğraflarının çekilmesi, polisler ve itfaiyeciler için bir zorunluluk. Fotoğraflar kamuya açık yerde değil tanıdıklar arasında paylaşıldı” demişti.

Kobe’nin eşine 16 milyon dolar tazminat

290 MİLYON TL

Ancak bu savunmaya hiçbir haklılık vermeyen mahkeme, söz konusu polislerle itfaiyecilerin bağlı olduğu Los Angeles İdaresi’ni Vanessa Bryant’a 16 milyon dolar (290 milyon TL) tazminat ödemeye mahkûm etti. İdare, diğer davacı Christopher Chester’a da 15 milyon dolar (272 milyon TL) ödeyecek. Chestar da kazada eşiyle kızını kaybetmişti.